Nastase despre Basescu: Matelotul e in deriva

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 21:26
3367 citiri
Nastase despre Basescu: Matelotul e in deriva

Deputatul PSD, Adrian Nastase, afirma ca nu stie daca sa se bucure sau sa se sperie de modul in care "intelectualii din corul portocaliu" au inceput sa isi critice zeii (sau zeul), dar crede totusi ca aceste voci sunt reflexul unei confuzii, venita de la oameni care habar nu mai au ce vrea sa faca presedintele si cu care nu s-a mai vorbit deloc in ultima perioada.

"Imparatul este gol, asa e, dar o astfel de judecata este cu atat mai dramatica cu cat vine din partea unor oameni de la care ne-am fi asteptat cu totii sa gandeasca ceva mai bine.

Esecul elitelor intelectuale care, in loc sa isi pastreze viu spiritul critic, au ales sa se imbarce in corabia portocalie si sa o slujeasca, este cu atat mai dramatic... In Romania insa, istoria este cea care modeleaza ideile si le influenteaza decisiv", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier mai crede ca aceste semnale date de intelectualii portocalii "dau o dovada in plus ca matelotul e in deriva, ca barca ia apa prin toate incheieturile si ca tarmul nu se zareste din nici o directie".

"Problema noastra este ca, in acelasi timp cu Basescu, in barca suntem si noi, ceilalti, cealalta Romanie despre care am vorbit acum 5 ani, si care a fost fortata sa suporte tratamente absurde din partea unei puteri care a considerat-o mereu nu parte fireasca a "echipajului" (daca tot folosim aceasta metafora), ci ca pe un balast care tine barca in loc si care ar fi trebuit sa fie aruncat peste bord, la prima ocazie", mai scrie social democratul.

Printre altele, Adrian Nastase o critica si pe Rodica Culcer pentru "obiectivitatea ei".

"Dupa ce am acuzat cu totii slujul facut in fata Presedintelui, iata ca doamna Culcer ne-a lovit pe toti cu "obiectivitatea" sa. Sunt convins ca acum, pentru a continua pe aceeasi cale, e nevoie sa fie chemati la TVR si ceilalti oameni importanti din stat: Roberta Anastase, Emil Boc, Elena Udrea sau Mioara Mantale. Si, de ce nu, Bercea Mondialu sau Mircea Basescu - fiindca si ei au dreptul la un loc de exprimare a propriilor opinii despre lume si viata", conchide Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Adrian Nastase ingrijorare, #cor intelectuali portocalii , #deputat