Nastase: Dosarul Termopanelor nu are ce cauta la DNA

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 15:57
1394 citiri
Nastase: Dosarul Termopanelor nu are ce cauta la DNA

Adrian Nastase s-a prezentat miercuri la Camera Deputatilor, unde urmeaza sa fie audiat de membrii comisiei juridice in dosarul Termopanelor.

Audierile au loc dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca urmarirea penala impotriva sa nu poate fi facuta decat cu avizul Camerei Deputatilor.

Comisia Juridica urmeaza sa dea un raspuns pe dosarul lui Adrian Nastase in cursul zilei de joi pentru ca dosarul sa intre pe ordinea de zi saptamana viitoare.

Deputatul PSD Adrian Nastase a declarat, miercuri, ca va incerca sa-i convinga pe deputatii juristi care ii analizeaza dosarul ca nu este vorba decat de un proces de drept civil, si nu de coruptie, exprimandu-si speranta ca Parlamentul nu va aviza cererea DNA pentru urmarirea sa penala.

Inainte de a intra la audieri Adrian Nastase a declarat ca dosarul nu are ce cauta la DNA pentru ca nu tine de competenta sa.

"Este un litigiu de drept civil. Nu este vorba de bani de la stat, ci de o neintelegere intre mine si firma constructoare. Incercarea de a transforma acest lucru in act de coruptie mi se pare jenanta".

"Eu astept sa se clarifice lucrul in sensul ca doresc ca acest dosar sa ajunga in justite, dar in instanta comerciala, acolo unde ii este locul, unde o sa vedem daca eu mai am de dat bani, daca are sa-mi dea constructorul pentru acel etaj. Daca incercarea DNA-ului de a-mi bloca acest proces civil pe care l-am pornit, cred ca in acest fel, dupa un verdict al Parlamentului in care sa evidentieze lipsa de temeinicie a solicitarii de urmarire penala, acest dosar sa-si poata urma calea in justitie in instanta comerciala, asa cum este normal", a spus Nastase.

Nastase este de parere ca aceasta tema a fost dusa in derizoriu.

"Doresc ca dosarul sa ajunga in justitie dar la instantele comerciale acolo unde ii este locul. Cred ca un verdict la Parlamentului va dovedi lipsa de temei a acuzatiilor", a mai completat presedintele Consiliului National PSD.

"Sper ca voi reusi sa le arat colegilor mei ca pana la urma este vorba de un contract de asociere, au fost masurate termopanele, etajele, terenul de sute de ori, a fost o intelegere intre mine si constructor si pana la urma e vorba de un litigiu civil pe cale de a-l transforma intr-un caz penal, intr-unul de coruptie", a mai spus Nastase.

Deputatul a mai sustinut ca in construirea imobilului din Zambaccian nu au fost implicati bani publici sau institutii publice si ca incercarea procurorilor de a transforma un caz civil intr-unul penal este jenanta.

"Batalia de la Termopile a DNA-ului cu termopanele din Zambaccian continua. Cred ca ramane de spus un singur lucru: de patru ani de zile, DNA-ul incearca sa transforme o speta de drept civil intr-una de drept penal", a conchis Nastase.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...