Nastase - Noul mesaj al PD-L: suntem corupti, dar nu e vina noastra

Joi, 12 Mai 2011, ora 19:53
2965 citiri
Nastase - Noul mesaj al PD-L: suntem corupti, dar nu e vina noastra
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Adrian Nastase sustine ca noul mesaj al PD-L este urmatorul: "suntem corupti, dar nu e vina noastra".

Concluzia social democratului vine la scurt timp dupa ce Teodor Baconschi a recunoscut, in cadrul unui interviu, ca din cauza coruptiei pe fonduri europene, exista riscul slabirii pozitiei Romaniei in negocierile pentru noul cadru financiar European.

"Ce se intampla sau ce ar trebui sa se intample, atunci cand un ministru recunoaste ca guvernul din care face parte este corupt si incompetent? Ministrul isi prezinta demisia; Guvernul demisioneaza; Ministrul isi nuanteaza afirmatiile si spune ca mesajul sau a fost interpretat gresit de presa; Ministrul este recompensat cu o functie in partid; Nu se intampla nimic.

Sa vedem pentru care dintre aceste variante va opta PD-L, dupa ce ministrul Baconschi a dat dreptate PSD si a spus ceea ce noi spunem de multa vreme: Din cauza coruptiei pe fonduri europene, exista riscul slabirii pozitiei Romaniei in negocierile pentru noul cadru financiar European", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Deputatul social-democrat mai crede ca incompetenta si coruptia actualei puteri, transpuse in slaba absorbtie de fonduri si in nereguli inregistrate in gestionarea banilor europeni, nu fac altceva decat sa dea motive anumitor state membre sa ceara reducerea sumelor pentru executia bugetara viitoare.

"Acest lucru il remarca in sfarsit si ministrul de Externe, dar domnia sa este membru al guvernului, guvern direct responsabil pentru aceasta situatie. Ce a facut pana acum domnul Baconschi pentru ca Romania sa nu piarda fondurile UE? Intrebarea este evident retorica. Raspunsul il stie toata lumea: NIMIC. El se reflecta atat in viteza cu care accesam banii europeni, cat si in imaginea si relatiile "foarte bune" pe care Romania le are in cancelariile occidentale. Mai important insa ar fi sa aflam si ce are de gand sa faca domnul Baconschi dupa ce a transmis un astfel de mesaj", mai noteaza fostul premier.

Adrian Nastase este de parere ca ministrul Baconschi copiaza de fapt strategia lui Traian Basescu.

"Se plaseaza in afara guvernului, a puterii si a clasei politice, transmite mesaje corecte, principiale, moralizatoare si se asteapta ca populatia sa il priveasca ca pe un salvator, ca pe detinatorul adevarului superm. Stau si ma gandesc la situatia in care toti membrii guvernului vor face acest lucru. Credeti ca nu e posibil? De la actuala putere ne putem astepta la orice", conchide Nastase.

I.U.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Adrian Nastase Teodor Baconschi, #demisie Guvern fonduri europene , #deputat
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Bombonele: tu esti coruptul si banidtul de frunte al PSD!!!...ca si Ilici-KGB si Vacaroiu, apoi Hrebe, Mitrea, etc toti ati furat ca niste banditi cit pt zeci de generatii!
C
Cronos
rank 3