Nastase pariaza ca Romania nu intra in spatiul Schengen in 2011

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 12:00
4915 citiri
Nastase pariaza ca Romania nu intra in spatiul Schengen in 2011

Deputatul social democrat, Adrian Nastase, face pariu ca Romania nu va intra in spatiul Schengen in 2011, motivandu-si convingerea pe faptul ca in prezent cei de la Putere dau dovada de lipsa de profesionalism in diplomatie.

"Lipsa de profesionalism in diplomatie ne va costa scump. Pot sa fac pariu cu voi, de pe acum, ca Romania nu va intra in Spatiul Schengen in 2011. Semnele sunt clare pentru cei care inteleg.

Cu ziariste din Cluj impuse de la Cabinetul primului-ministru, cu echipele de "francofoni" ai lui Cristian Preda parasutate in ambasade importante nu vom putea convinge pe nimeni. Bataliile externe vor fi din ce in ce mai dure", scrie Adrian Nastase pe blog.

Facand referire la unele decizii luate de curand la MAE, Adrian Nastase crede "ca toate guvernarile de pana acum au avut momente in care au gresit acordand functii publice unor persoane pentru legaturile lor politice sau pentru simpatiile lor. Insa fostul premier subliniaza faptul ca "nimeni nu a indraznit insa sa faca din asta politica de stat".

"Cei care pana mai ieri criticau astfel de actiuni, iar astazi isi primesc premiul in arginti diplomatici, spun sfidator - "Care este problema?". Problema este ca diplomatiei romanesti si intregului sistem de functii publice inalte i se aduce un puternic afront.

"Pupinbasismul" a ajuns criteriu de promovare pentru functii in statul roman, in conditiile in care sunt oameni care se pregatesc ani de zile pentru ele si nu le primesc, fiind eventual alungati din diplomatie sau pierzandu-si dreptul la o pensie pentru care au muncit o viata", mai noteaza deputatul social democrat.

Cei care i-au cantat in struna lui Traian Basescu, platiti din bani publici

Adrian Nastase mai reitereaza ideea ca "toti cei care i-au cantat in struna (lui Traian Basescu - n.red.), desi au fost numiti tonomate, au ajuns sa fie platiti intr-un fel sau altul", din bani publici.

"Parlamentari, europarlamentari, consilieri prezidentiali, diplomati facuti la chemarea bocancilor, membri in conducerile unor organizatii non-guvernamentale, abonate la banii publici, sunt doar o parte din pozitiile primite de cei care au ales la un moment dat sa apare "dreptatea si adevarul" basist, mergand - eventual - cu avionul, sa-si prezinte omagiile la (lui) Neptun.

Cristian Preda, Traian Ungureanu, Sever Voinescu, Catalin Avramescu, Sorin Ionita, Sebastian Lazaroiu, Carol Sebastian si atatia altii, printre care si Ioan T. Morar, au pozat la un moment dat in persoane independente, doritoare sa apere, cu trupul si cu mintea, democratia si valorile statului de drept. Asa cum le vedea Basescu. Unii pozeaza si astazi. Un astazi cand toti isi iau plata pentru serviciile prestate", conchide Nastase.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Dupa cate se vede , asta se bucura . Eu cred ca de fapt este un scop si al rosiilor dar si al galbejitilor ca Romania sa nu intre in spatiul Schengen in 2011 .