Ristea Priboi se plimba prin oras, procurorii se fac ca nu observa

Vineri, 21 Martie 2008, ora 23:20
6449 citiri
Ristea Priboi se plimba prin oras, procurorii se fac ca nu observa

In timp ce anchetatorii romani sustin ca il cauta dar nu il gasesc, fostul deputat PSD, Ristea Priboi, se plimba senin pe strazile Capitalei, scriu jurnalistii de la Gardianul.

Imaginea din fotografie a fost surprinsa vineri, in cartierul Cotroceni, si in ea poate fi recunoscut fostul consilier al lui Adrian Nastase. Dupa ce, mai bine de trei ani, Priboi a evitat intalnirea cu procurorii si cu fostii sai colegi de partid, se pare ca in ultimele zile a inceput sa se simta in siguranta, din moment ce nu se sfieste sa apara in public, dupa cum l-au surprins si jurnalistii de la Cotidianul luni la meciul demonstrativ al echipei de baschet Harlem Globetrotters.

Ristea Priboi a fost cercetat de procurori in dosarul "Matusa Tamara" alaturi de Adrian Nastase, dar si intr-un alt dosar in care a fost denuntat de afaceristul Genica Boierica pentru ca i-ar fi facilitat obtinerea a peste 80 de miliarde de lei vechi din returnari ilegale de TVA.

Procurorii au decis la inceputul lunii februarie scoaterea sa de sub urmarire penala in cazul Boierica, din lipsa de dovezi, motiv pentru care Ristea Priboi a scapat de dosarul penal, cu toate ca nu s-a prezentat la audieri si nu a dat nici o declaratie scrisa, desi a fost citat de mai multe ori.

Prin urmare, dosarul Matusa Tamara este singurul in care Priboi mai este cercetat de DNA. "Se continua urmarirea penala fata de Ristea Priboi pentru complicitate la luare si dare de mita. Mentionam ca nu a fost dat in urmarire nationala sau internationala", se arata intr-un comunicat al DNA. Surse judiciare afirma ca Priboi a primit mai multe citatii de la DNA pentru a lua la cunostinta invinuirile care i se aduc, dar ca acesta nu a fost gasit, deci nu s-a dus pana in acest moment la nici o audiere.

Inainte de 1989, Ristea Priboi a fost ofiter CIE. El a fost acuzat ca a participat la torturarea muncitorilor brasoveni care s-au revoltat impotriva lui Ceausescu in 1987 si la atentatul impotriva sectiei romane a postului de radio "Europa Libera". Intre 1990 si 1995, cand a devenit consilier al lui Nastase, a activat in Serviciul de Informatii Externe. In perioada 2000-2004 a devenit deputat PSD.

De notorietate publica a fost relatia lui Priboi cu Omar Hayssam, pe care l-a ajutat sa obtina active ale statului la preturi ridicol de mici. Dupa ce sirianul a fost arestat pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak, s-a spus ca Ristea Priboi a disparut din tara, in Dubai sau Liban.

Priboi a fost suspectat si de faptul ca a participat la devalizarea SC CFR SA, prin fostul director general Mihail Nicolaiciuc, urmarit international cu mandat de arestare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Douăzeci de persoane au fost condamnate de Curtea de Apel Piteşti într-un dosar privind vaccinări fictive anti-COVID, între acestea fiind şi un registrator de la un centru de vaccinare, care...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Ristea Priboi, #dosar penal, #Cotroceni, #Hayssam, #Adrian Nastase , #deputat