Saptamana decisiva pentru Adrian Nastase

Duminica, 01 Martie 2009, ora 22:02
1653 citiri
Saptamana decisiva pentru Adrian Nastase

Saptamana care urmeaza este decisiva pentru Adrian Nastase. Miercuri, Camera Deputatilor va decide daca va da unda verde cererii de incepere a urmaririi penale a liderului PSD.

Saptamana trecuta, comisia pentru regulament a Camerei Deputatilor a simplificat procedura de trimitere in judecata a parlamentarilor. In consecinta, decizia care il priveste pe fostul premier se va lua cu jumatate plus unu din cei prezenti, si nu cu doua treimi din numarul total al alesilor, cum era pana acum.

Modificarea mai are insa nevoie de o aprobare: luni, aceasta ar trebui votata de plenul Camerei Deputatilor, urmand ca miercuri, in sedinta sa se in discutie cazul lui Adrian Nastase.

Colegii deputati vor trebui sa decida daca aproba sau nu cererea de urmarire penala pe numele lui Adrian Nastase. Urmarirea penala s-ar face in cazul a doua dosare ale fostului premier, Zambaccian 2 si Matusa Tamara.

Liderul PSD este acuzat de luare si dare de mita si de santaj. Cererile de urmarile penala au fost formulate inca din august anul trecut, dar au fost tergiversate pana acum de parlamentari.

#Adrian Nastase cercetare, #Nastase urmarire penala, #Nastase dosare deputati , #deputat