UPDATE: Comisia juridica nu a fost in stare sa ia o decizie in cazul Nastase

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 16:01
1527 citiri
UPDATE: Comisia juridica nu a fost in stare sa ia o decizie in cazul Nastase

Membrii Biroului Permanent din Camera Deputatilor nu au luat miercuri nici o decizie concreta legata de recomandarea inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase.

In schimb, Biroul Permanent al Camerei a decis, in unanimitate, intr-o sedinta care va ramane secreta, ca in momentul dezbaterii cazului Nastase sa fie dezbatut in plen atat raportul Daniel Buda (PD-L), dar si un contraraport, propus de Adrian Nastase, in care sa fie incluse opinii ale reprezentantilor PSD, care considera inutil un vot nou, informeaza Newsin.

La propunerea deputatului PSD Adrian Nastase, s-a decis elaborarea unui contraraport care sa contina opiniile deputatilor juristi care nu sunt de acord cu formularea raportului de neincepere a urmaririi penale si a celor care au fost absenti de la dezbaterea din Comisia juridica de pe 4 februarie, a anuntat secretarul Camerei, Valeriu Zgonea.

Este vorba despre opinia reprezentantilor PSD din Comisia juridica, potrivit careia este inutila dezbaterea in plenul Camerei Deputatilor a noii solicitari a procurorului general al Romaniei in cazul Nastase pentru dosarele Tamara si Zambaccian.

Deputatii PSD din comisie, ca si Adrian Nastase, considera ca nu exista elemente noi in aceste dosare si atunci sa ramana valabila decizia precedenta a plenului deputatilor, de neincepere a urmaririi penale a fostului premier. Dimpotriva, cei de la PD-L sustin ca ar exista astfel de elemente si ca este nevoie ca Nastase sa se poata apara in justitie.

Valeriu Zgonea a declarat ca Biroul Permanent a decis, in sedinta de miercuri, in urma audierii deputatilor juristi Daniel Buda si Florin Iordache, ca ultima fraza din raportul initial nu este corespunzatoare cu dezbaterile care au avut loc in comisia juridica si ca aceasta va fi modificata in raport cu prevederile constitutionale, urmand ca noua varianta sa fie inclusa in contraraport.

Social-democratul a sustinut ca ambele rapoarte vor ajunge in plen, urmand sa se supuna la vot ceea ce va rezulta din dezbaterile partidelor. Zgonea a sustinut ca nu se cunoaste continutul contraraportului, acesta urmand sa fie elaborat in cursul zilelor urmatoare. "Va fi o discutie procedurala in plen, asupra raportului, a contraraportului, apoi se va lua o decizie", a spus Zgonea.

Conducerea Camerei Deputatilor i-a audiat miercuri dupa-amiaza pe seful Comisiei juridice Daniel Buda si vicepresedintele Florin Iordache pentru a lua o decizie in privinta contestatiei PSD si a raportului de neincepere a urmaririi penale in cazul Adrian Nastase, de la discutie fiind exclus staful tehnic.

Sedinta s-a desfasurat in prezenta a patru lideri PD-L, patru social-democrati, trei liberali si un deputat UDMR, la sedinta participand si Adrian Nastase, informeaza Newsin.

Democrat-liberalii prezenti au fost Roberta Anastase, Gheorghe Albu, Cezar Preda si Dumitru Pardau, din partea Aliantei PSD-PC au fost Adrian Nastase, Nicolae Banicioiu, Valeriu Zgonea si Daniela Popa, de la PNL Bogdan Olteanu, Dan Motreanu si Mihai Voicu, precum si udemeristul Kelemen Hunor.

Conducerea Camerei a avut de luat o decizie atat in privinta raportului depus de presedintele Comisiei juridice Daniel Buda, care recomanda plenului neinceperea urmaririi penale a lui Nastase, dar si contestatia social-democratului Florin Iordache care nu recunoaste validitatea votului si cere retrimiterea cazului la Comisia juridica.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...