Adrian Nastase, citat la DNA pentru finantarea campaniei electorale din 2004

Luni, 23 Iunie 2008, ora 19:53
2252 citiri
Adrian Nastase, citat la DNA pentru finantarea campaniei electorale din 2004

Fostul premier Adrian Nastase a anuntat, luni, in planul Camerei, ca a primit, in calitate de fost presedinte al PSD, o noua citatie sa se prezinte la DNA, in 26 iunie, in legatura cu finantarea campaniei electorale din 2004.

Adrian Nastase a sustinut luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca cererea de urmarire penala a DNA este parte a unui dosar eminamente politic, ce nu a tinut cont de proceduri si care a fost construit "din cauza urii lui Traian Basescu".

"In 2000 am inceput sa-mi construiesc un apartament si de la un anumit moment nu m-am mai inteles cu constructorul. El crede ca datorez bani, eu am dovezi ca i-am dat si asa prea mult. Sunt numeroase situatii de genul asta in Romania si in lume. Ele se rezolva incet si banal in justitia civila", a declarat Adrian Nastase in debutul discursului sustinut in fata plenului Camerei Deputatilor.

Fostul premier a considerat ca este pentru prima data in istorie cand un Parlament este obligat sa-si abandoneze activitatea curenta pentru a discuta un asemenea litigiu, iar in opinia sa legislativul traieste "un moment trist si grav".

Adrian Nastase l-a acuzat pe Traian Basescu ca a incercat sa-l transforme intr-un simbol atunci cand si-a construit in urma cu 4 ani campania electorala.

"Eu eram cel care "gestiona" sistemul ticalosit. Asa ca am fost acuzat de o coruptie aproape necunatificabila. Eram 'corupt' din cap si pana in picoare, din debara si pana in birou", a spus fostul premier.

Nastase a declarat ca seful statului, o data ajuns la putere, trebuia sa-si justifice discursul anticoruptie, iar dosarele sale au avut ca scop hartuirea politica a unui adversar incomod.

"Acest mandat prezidential a inceput cu mari minciuni si continua si astazi", a sustinut Adrian Nastase.

Fostul premier l-a acuzat pe seful statului ca a avut o singura idee in tot mandatul prezidential: nu aceea de a-i face pe romani sa traiasca bine, ci aceea de a lovi sistematic in toti adversarii politici, cu ajutorul procurorilor pe care i-a numit si "care pun pe hartie tot ce li se spune".

"Nu este vorba de justitie, ci despre niste agenti prezidentiali care fabrica dosare si construiesc o anumita actiune in Parlament si la televizor pentru discreditarea adversarilor politici", a mai spus Adrian Nastase.

Fostul premier s-a declarat "siderat" de modul cum au transformat procurorii DNA o relatie comerciala in acuze de trafic de influenta si a acuzat procurorii anticoruptie ca nu au argumentat sprijinul pe care firma UTI l-a primit de la Guvern.

"Am fost in tot acest timp ca un boxer care incaseaza pumni, dar nu in ring acolo unde functioneaza reguli, acolo unde exista arbitri si acolo unde jocul este guvernat de corectitudine, ci pe drumul catre vestiar, apoi mult timp dupa iesirea din competitie si chiar in propria casa, in fata propriei familii si a prietenilor", a sustinut Nastase.

Discursul fostului premier a durat aproximativ o jumatate de ora si s-a incheiat cu scuzele prezentate de plenului pentru durata mare a pledoariei sale.

In tot acest timp, cazurile Mitrea si Nastase au ajuns in fata deputatilor. Parlamentarilor li s-au prezentat rapoartele intocmite de comisia juridica, iar votul final va avea loc maine.

Citeste si:
Comisia juridică a aprobat cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei deputatului PNL Adrian Miuţescu. Prima ședința condusă de Laura Vicol
Comisia juridică a aprobat cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei deputatului PNL Adrian Miuţescu. Prima ședința condusă de Laura Vicol
Comisia juridică din Camera Deputaţilor a votat, joi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei deputatului de Argeş, ales pe listele PNL, Adrian Miuţescu. Anunţul a fost făcut de...
Un medic de la Casa de Pensii Bihor, „turnat” de asistentă după ce a luat șpagă de 334 de ori
Un medic de la Casa de Pensii Bihor, „turnat” de asistentă după ce a luat șpagă de 334 de ori
Un medic expert în asigurări sociale de la Casa Județeană de Pensii Bihor a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție, joi, 2 decembrie, pentru 334 de acte materiale de luare...