Adrian Nastase da in judecata ISC - I-a stricat imaginea publica (Video)

Marti, 14 Mai 2013, ora 10:43
3658 citiri
Adrian Nastase da in judecata ISC - I-a stricat imaginea publica (Video)

Fostul lider PSD Adrian Nastase a dat in judecata Institutul de Stat in Constructii, acuzand institutia ca i-a stricat imaginea publica prin scandalul declansat in momentul platii prejudiciului din dosarul "Trofeul Calitatii".

Procesul a fost inregistrat la Judecatoria Sectorului 5, iar primul termen a fost fixat pentru data de 4 iunie, la o zi dupa ce Adrian Nastase si sotia sa, Dana, se vor prezenta in instanta intr-un alt proces - recursul in Dosarul Zambaccian.

Dosarul lui Adrian Nastase, o noua amanare (Video)

Luni, Adrian Nastase a fost intrebat de jurnalisti cand va spune de unde a avut cei 760.000 de euro din prejudiciul calculat in dosarul Trofeul Calitatii pe care i-a pus la dispozitia ISC in luna februarie, iar fostul premier a replicat ca nu este momentul sa dea detalii.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat, alaturi de alte persoane, in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania prezidentiala din 2004. Prejudiciul estimat a fost de aproximativ 6,4 milioane lei (peste 1,4 milioane de euro), din care fostului premier i-a revenit de achitat suma de 760.000 de euro.

Dupa un prim scandal declansat de fostul sef al ISC, Constantin Grajdan, care a incercat sa scoata institutia din proces, ISC a inceput demersurile pentru recuperarea prejudiciului abia la 7 luni de la condamnarea fostului premier, mai exact la inceputul lunii februarie.

Nici Adrian Nastase nu a avut vreo initiativa in acest sens, un prejudiciu putand fi recuperat fie prin achitarea banilor de buna voie de catre invinuit, fie prin executare silita. Asa se face ca la 1 februarie 2013, judecatoria Sectorului 1 a admis cererea ISC de incuviintare a executarii silite a lui Adrian Nastase cu peste 3,3 milioane de lei.

In acel moment, avocatii fostului premier au anuntat ca acesta a decis sa vireze banii imediat. In presa au existat comentarii conform carora Adrian Nastase a preferat sa plateasca singur, pentru ca averea sa sa nu fie evaluata (in momentul executarii silite) si cunoscuta publicului.

Notificarea catre ISC a fost trimisa cu o zi inainte de judecarea cererii de eliberare inainte de termen a fostului premier, aceasta avand termen in 12 februarie, la Judecatoria Sectorului 4.

Inspectoratul de Stat in Constructii a informat insa ca nu a primit niciun ban din suma datorata de Adrian Nastase. A doua zi, insa, ISC a confirmat faptul ca Adrian Nastase i-a transferat in conturi suma de 3,3 milioane de lei, evitandu-se astfel executarea silita, care l-ar fi putut lasa pe Nastase fara casa din strada Zambaccian sau fara ferma de la Cornu.

Citeste si:
LIVETEXT Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Mesajul liderului USR dinaintea votului
LIVETEXT Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Mesajul liderului USR dinaintea votului
Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul...
Dacian Cioloș, înaintea votului de învestire din Parlament: „Soluția este aici, ea nu mai trebuie căutată. Nu mai avem timp de pierdut”
Dacian Cioloș, înaintea votului de învestire din Parlament: „Soluția este aici, ea nu mai trebuie căutată. Nu mai avem timp de pierdut”
Președintele USR Dacian Cioloș a făcut miercuri 20 octombrie, o scurtă declarație la Parlament, înaintea votului de învestitură pentru executivul condus de acesta. Cioloș i-a îndemnat pe...
Sursa: Ziare.com