Adrian Nastase: DNA-ul functioneaza ca o politie politica (Video)

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 10:15
1766 citiri
Adrian Nastase: DNA-ul functioneaza ca o politie politica (Video)

Directia Nationala Anticoruptie functioneaza ca un fel de politie politica, potrivit lui Adrian Nastase, care s-a prezentat astazi la DNA pentru a da declaratii in cazul campaniei electorale din 2004.

"Ma aflu aici pentru a respecta o traditie. Ma intalnesc periodic cu prietenii mei de la DNA. Programul depinde de eventualele evenimente politice: cand si eu si PSD avem o victorie sunt invitat la DNA", a declarat Adrian Nastase.

Adrian Nastase a precizat faptul ca scorul bun obtinut de PSD la alegerile parlamentare si faptul ca a fost ales parlamentar din nou cu peste 60% din voturi sunt motivele pentru care a fost din nou invitat la DNA, pentru influentarea opiniei publice in ceea ce il priveste.

"In alte situatii as fi reactionat altfel, as fi fost mai revoltat, insa lucrurile au inceput sa intre intr-o anumita rutina", a declarat Adrian Nastase.

El a precizat ca a fost chemat la DNA pentru a da declaratii in cazul campaniei electorale din 2004. El a precizat ca avocatii sai sustin ca in dosar nici nu este precizat numele sau, ci este vorba doar despre "chestiuni contractuale intre niste firme".

Nastase a adaugat ca i s-au prezentat niste materiale in legatura cu urmarirea penala si ca "nu a dat declaratii la DNA", adaugand ca el considera ca DNA functioneaza "ca o politie politica".

Social-democratul Adrian Nastase s-a prezentat, miercuri, la ora 9.00, la DNA, fiind citat in dosarul "Trofeul Calitatii", in care procurorii cerceteaza modul de finantare a campaniei sale electorale in 2004.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au retinut in sarcina fostului presedinte al PSD, Adrian Nastase, faptele prevazute la art. 23, alin. C din Legea 656/2002, pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, articol care prevede ca "dobandirea, detinerea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni" constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Concret, fostul presedinte al PSD este acuzat ca si-a finantat campania din banii platiti de firmele care au participat la concursul "Trofeul Calitatii", organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii, drept taxe de participare.

Initial, acesti bani erau stransi in contul firmei Urban Construct, societate apropiata familiei Nastase, care era partenera Inspectoratului de Stat in Constructii in organizarea acestui concurs.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale din acelasi dosar impotriva fostului sef a Inspectoratului, Irina Jianu, procurorii au retinut tocmai ca acesti bani stransi drept taxe ar fi trebuit depusi in contul Institutului de Asigurare a Calitatii in Constructii.

Pana la acest moment, procurorii au audiat foarte multe persoane din intreaga tara in acest dosar si in special functionari ai inspectoratelor judetene de stat in constructii.

Citeste si:
Înalta Curte îl caută pe Adrian Năstase la cazier. Când a fost programat procesul de reabilitare al fostului prim-ministru FOTO
Înalta Curte îl caută pe Adrian Năstase la cazier. Când a fost programat procesul de reabilitare al fostului prim-ministru FOTO
Fostul prim-ministru Adrian Năstase a avut termen marți, 23 noiembrie, în procesul de reabilitare. Procesul de reabilitare a fostului premier Adrian Năstase s-a amânat pentru data de 25...
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Comentarii
Sile this Millennium
rank 5
Cine l-a pregătit pentru DNA (nu cumva COSMONAUTUL?)si cine foloseste BASCULANTA pentru a căra la GOAPA pe care BOMBONEL o tot sapă pentru Cosmonaut?