Adrian Nastase, lasat in offsaid

Autor:
Duminica, 07 Septembrie 2008, ora 13:28
5174 citiri
Adrian Nastase, lasat in offsaid

Miron Mitrea si-a dat demisia din Parlament asa cum a promis. Gestul dar si discursul sau au fost apreciate atat de clasa politica, cat si de alegatori. Am putea spune ca este o demisie de imagine - o miscare buna care il va tine pe Miron Mitrea departe de Parlament doar cateva luni.

Social democratul a declarat, printre altele, ca el are onoare. Ceea ce inseamna ca Nastase, care nu si-a dat demisia, nu are onoare. O asemenea lovitura nu a mai primit Adrian Nastase de la un coleg de partid.

Ar mai trebui luat in calcul si faptul ca ambii pesedisti stiu ce contin dosarele lor. Asadar, daca Mitrea si-a dat demisia probabil ca dosarul sau nu contine fapte atat de grave pe cat spun procurorii.

Mitrea stie ca in cele trei luni cat va sta fara imunitate nu va fi timp suficient pentru a fi cercetat, judecat si inchis. Gestul sau ar avea intr-adevar valoare daca nu ar candida pentru un nou mandat de parlamentar, inainte ca justitia sa pronunte o hotarare definitiva.

Asadar, Adrian Nastase se teme de DNA. Se teme si de Negru Imparat, si ne intrebam cu totii cum ar putea sa mai candideze Nastase la prezidentiale in 2009, si sa dea piept cu Traian Basescu, in conditiile in care prefera sa stea la adapost si sa nu fie anchetat de procurori?

Este clar ca imaginea lui Adrian Nastase a avut de suferit dupa gestul lui Miron Mitrea pentru ca nu a avut curajul sa iasa din "pachetul" protejatilor de urmarirea penala si de a intra in randul celor care au renuntat la imunitate, putini la numar.

Mitrea are sanse mari sa revina in Parlament dupa alegerile din 30 noiembrie, cand va candida la Senat intr-un colegiu din Vrancea. Odata reales, isi va recapata imunitatea.

Nastase a ramas in afara terenului - asa a ales -, si cu blogul, in care refuleaza ori de cate ori ceva il supara. Nu ar fi mai onorabila o demisie, domnule Nastase?

Anca Bundaru

Citește și:
Actrița cu pile înalte pentru care s-a inventat post nou la stat. Iubită de un patron influent, seamănă dosare penale pe bandă rulantă
Actrița cu pile înalte pentru care s-a inventat post nou la stat. Iubită de un patron influent, seamănă dosare penale pe bandă rulantă
O adevărată mașinărie de ”pile, relații și intervenții” a fost pusă în mișcare doar pentru ca actrița Elena Andreea Popovici, partenera de viață a patronului Conest, societate...
Ce spune Emilia Șercan despre justificarea ridicolă a ministrului Cîmpeanu în cazul plagiatului: "Sunt 13 capitole!"
Ce spune Emilia Șercan despre justificarea ridicolă a ministrului Cîmpeanu în cazul plagiatului: "Sunt 13 capitole!"
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a justificat într-un fel ridicol acuzația de plagiat care i-a fost adusă. Prima reacție a demnitarului a fost să invoce presupuse interese de natură...