Cazul Nastase a fost dezbatut in secret din cauza detaliilor din dosare

Joi, 12 Februarie 2009, ora 17:28
1672 citiri
Cazul Nastase a fost dezbatut in secret din cauza detaliilor din dosare

Sedinta Biroului Permanent de miercuri, in care s-a discutat cazul Nastase, a fost secretizata fara ca aceasta propunere sa fie supusa la vot, majoritatea deputatior prezenti apreciind ca inregistrarea unei strenograme nu este oportuna intrucat s-ar putea vorbi despre detalii din dosarele de la DNA.

Potrivit unor surse parlamentare, discutia din BP al Camerei Deputatilor a fost acaparata in mare parte chiar de deputatul Adrian Nastase, care a vorbit mai bine de o ora despre solicitarea procurorilor de incepere a urmaririi penale impotriva lui, reiterand faptul ca dosarele intocmite de DNA sunt "politice" si nu exista probe care sa sustina urmarirea penala, informeaza Newsin.

In timpul sedintei au fost audiati seful Comisiei juridice Daniel Buda si vicepresedintele Florin Iordache, cei doi insa nu s-au mai angajat in discutii aprinse in contradictoriu asa cum facusera in sedinta Comisiei juridice din 4 februarie, preferand sa discute punctual, pe procedura, asupra caii de urmat in cazul dosarelor social-democratului, au precizat aceleasi surse.

O explicatie asupra motivului pentru care a fost secretizata sedinta Biroului Permanent a dat si presedintele Camerei, Roberta Anastase, care a sustinut joi ca disensiunile aparute in Comisia juridica intre PSD si PD-L s-ar rezolva mult mai rapid intr-o sedinta fara stenograma.

"Colegii mei au solicitat lucrul acesta (n.r.- secretizarea sedintei) in Biroul Permanent. A fost o opinie majoritara, pentru ca de obicei atunci cand exista disfunctionalitati in functionarea unor comisii, tocmai pentru ca ele sa fie rezolvate si sa nu dureze o perioada lunga de timp, sa existe o sedinta cu usile inchise. Cred ca mai importanta este concluzia si trimiterea in plen a raportului Comisiei juridice, ce va cuprinde si o opinie separata a membrilor PSD din comisie" a explicat Anastase.

Biroul Permanent a decis, miercuri, ca sedinta in care s-au luat deciziile cu privire la Nastase sa nu fie publica, pe motiv ca "atunci cand vine vorba de persoane, discutiile sa fie intr-o zona mai intima", potrivit descrierii deputatului Valeriu Zgonea. "Transparenta nu inseamna sa aveti dumneavoastra acces la anumite chestiuni", s-a adresat Zgonea presei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#dosare Adrian Nastase, #dezbateri Birou Permanent, #sedinta secreta Parlament , #DNA