Ziare.com

Adrian Nastase asteapta prima sentinta in cazul "Matusa Tamara"

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 23:15

   

Adrian Nastase asteapta prima sentinta in cazul "Matusa Tamara"
Cercetarea judecatoreasca in cazul "Matusa Tamara" s-a incheiat, Inalta Curte de Casatie si Justitie anuntand ca se va pronunta asupra acuzelor aduse de catre DNA fostului premier Adrian Nastase, a consilierului acestuia, Ristea Priboi, si fostului sef al ONPCSB, Ioan Melinescu, in data de 7 decembrie.

Este doar primul proces din cele trei cazuri deferite justitiei de catre DNA, in care este acuzat Adrian Nastase, informeaza Mediafax.

Nastase a fost trimis in judecata de catre DNA pentru dare de mita, Ioan Melinescu, presedintele Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor in perioada 2001-2004, pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii.

Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru Adrian Nastase, a fost trimis in judecata pentru complicitate la luare de mita si la dare de mita.

Melinescu, profitand de calitatea sa de membru al ONPCSB, i-ar fi anuntat pe Ristea Priboi si pe Adrian Nastase ca, in cadrul institutiei in care isi desfasura activitatea, se afla in lucru, cu propunere de informare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o lucrare avand ca obiect depunerea in numerar a unei sume de 400.000 de dolari, intr-un cont bancar avand-o ca titular pe Nastase Daniela, sotia lui Adrian Nastase.

Cu aceasta ocazie, Melinescu i-ar fi promis lui Nastase ca va bloca lucrarea pana dupa alegerile din decembrie 2000, sugerand ca acest dosar trebuie sa dispara, fostul prim ministru fiind de acord cu aceasta propunere.

In urma acestei intelegeri, Nastase l-a numit pe Melinescu presedintele Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor in decembrie 2000.

Dupa numirea in functie, "Melinescu Ioan a sustras lucrarea nr. S3439/1999 (care o viza pe Nastase Daniela), si a inmanat-o, in prezenta denuntatorului, lui Priboi Ristea, consilier al primului ministru Nastase Adrian, cu scopul de a-i fi remisa acestuia din urma", spun procurorii anticoruptie.

Circumstantele depunerii sumei de 400.000 de dolari de catre o alta persoana in contul Danielei Nastase si justificarea provenientei acestor bani si a scopului platii au ridicat semne de intrebare cu privire la legalitatea tranzactiei. Conform unui contract de vanzare-cumparare anexat de catre depunator reiesea ca suma, depusa in numerar, provenea din vanzarea unor bijuterii, tablouri, papirusuri si a altor bunuri de valoare de catre matusa Danielei Nastase, pe nume Cernasov Tamara care avea imputernicire in contul personal al Danielei Nastase deschis la Bank Austria Creditanstalt.

Conform acestui document, s-ar presupune ca 11 tablouri semnate de pictori ca Tonitza, Baba, Rousseau, Iser, Popescu, Bancila, Baraschi, Vermont, 3 manuscrise englezesti pe pergament din perioada 1784-1827, vase Doum Nancy si Lalique, obiecte valoroase de mobilier si 30 piese bijuterii aur totalizand cca. 600 grame s-au aflat in apartamentul de bloc al Tamarei Cernasov, in varsta de 91 de ani, care locuia singura.

Dovezi certe ca aceste bunuri s-au aflat in posesia si proprietatea vanzatoarei nu exista, insa, intrucat aceasta nu a prezentat notarului public niciun document care sa ateste dobandirea bunurilor respective, ci numai o declaratie de buna credinta", noteaza DNA in actul de acuzare.

De-abia dupa 11 ani de la savarsirea faptelor pentru care mai sus-numitii sunt pusi sub acuzare s-au reluat dezbaterile in acest proces, acestea fiind incheiate joi, 24 noiembrie 2011.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1784 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

decizia va fi: Priboi-Melinescu vinovati, Bombonel nevinovat!!

sau toti nevinovati...eventual vor lua o pedeapsa cu suspendare sau poate mai gasesc ceva lipsuri in Codul penal!...oricum Bombo va fi gasit nevinovat, altfel jar maninca judecatorii(care au luat si ei mita la greu)!!!...si oricum matusa Tamara e in vizita de lucru la Elodia si nu va reveni prea curind!

 

 

daca este vinovat, ce pedeapsa risca sa primeasca dl Nastase ?

Referitor la bunurile enuntate, valoarea lor pare a fi cu mult peste 400 000 $. Sa fim seriosi !

 

 

Mi se pare normal. Aia i-au bagat bani in cont ...

... doar ca sa-l discrediteze. Dovada? Are mai multe milioane de euroi in conturi.

- Nepotul lui Ilici Gargara se va duce pana la urma la mititica.

 

 

numai 600 g aur 14k valoreaza 150000 $ cel putin

totalul se ridica la milioane, pretul estimat e probabil valoarea de inventar din cine stie ce muzeu, intr-o licitatie s-ar obtine mult mai mult

 

 

Iata ce este PSD!

De fapt...

 

 

profesorii cistiga bine!!!securistii ajung consilieri!!!!

Matusa Tamara Cernasov avea din leafa de profesoara o juma de milion de dolari ,alti profesori de ce nu pot?Ristea Priboi ancheta muncitorii de la revolta din Brasov cu lovituri in testicole venit de la securatate in misiune si a ajuns consilier de bombopremier,altii de ce nu au ajuns!Unii brasoveni au renuntat la procese cu statul pt persecutie politica cind au vazut anchetatorul securist ajuns consilierul primului ministru!Rusine! Cica acum priboiul are functii mari in strainatate !Rromania bombonel are neamuri slavo-gitane!

 

 

Ma astept ca ICCJ

Sa fie pichetata de 'nea Ion Saracu, de Ponta, de Sarbu samd.
In Geoana sa nu-si puna totusi sperante...
Ma gandeam sa zic Merde! dar mai bine nu, ca va fi interpretat gresit.

 

 

bine, bine, dar...

" "Melinescu Ioan a sustras lucrarea nr. S3439/1999 (care o viza pe Nastase Daniela), si a inmanat-o, in prezenta denuntatorului, lui Priboi Ristea, consilier al primului ministru Nastase Adrian, cu scopul de a-i fi remisa acestuia din urma", spun procurorii anticoruptie...."
joi, 24 noiembrie 2011, ora 23:15 sursa: ziare.com

....cine este denuntatorul care a fost prezent la comiterea infractiunii. o fi fost geoana?

 

 

Este incredibil cat de corupt este individul Nastase

cat despre complicii care sustrageau piese de dosar si le inmanau inclupatului,ce sa mai vorbim?
Sa ne mai miram ca Patriciu isi permitea(spre ghinionul lui in prezenta dnei Macovei)sa-l intrebe pe prim ministru(Nastase)ce face cu dosarul lui?
Cred ca zvonurile debarasarii de Nastase de catre Ponta sunt reale.Mai ales in lumina unei eventuale condamnari.Ar fi un biloi prea greu legat de picioarele PSD,care si asa ,se taraie din ce in ce mai greu.Teo

 

 

Nastase actioneaza dupa metoda Vintu!

e greu sa-i prinzi!

 

 

este pichetata probabil ... din interor !

Va imaginati presiunile ?

 

 

ce voi nu ati primit 400,000 euro in cont? asa din senin..

a primit si el niste bani..nu a gresit cu nimic! Basescu e de vina!!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor