Nastase ii lamureste pe "idioti" cum e cu imunitatea parlamentara

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 20:50
4728 citiri
Nastase ii lamureste pe "idioti" cum e cu imunitatea parlamentara
Foto: nastase.wordpress.com

Cum a ajuns la concluzia ca s-au implinit aproape opt ani de cand "diversi idioti" continua sa lege imunitatea parlamentarilor de faptele penale, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, vrea sa lamureasca o data pentru totdeauna cum stau lucrurile.

Fostul premier explica faptul ca deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala sub orice alta acuzatie, mai putin legata de voturile sau opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.

"Sunt aproape opt ani de cand diversi idioti continua sa vorbeasca despre imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale. Textul actual al Constitutiei prevede doar imunitate pentru voturile sau opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului.

Ca sa fie clar, chiar si pentru idioti, articolul 72 (2) al Constitutiei revizuite dispune: Deputatii si senatorii POT fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului...", scrie Adrian Nastase pe blogul lui.

Liderul PSD adauga ca tot in Constitutia Romaniei, la articolul 72, alineatul al doilea, se mai prevede ca urmarirea si trimiterea in judecata penala pot fi facute numai de catre Parchetul de pe langa ICCJ, asadar competenta de judecata apartine ICCJ.

Nastase povesteste ca "in 2003, sub regimul "cripto-comunist" si "ticalosit" al Guvernului PSD, a fost revizuita Constitutia, in principal pentru a permite ratificarea tratatelor de aderare la NATO si la Uniunea Europeana. Cu acel prilej, au fost facute insa mai multe modificari, intre altele, ELIMINAREA imunitatii parlamentare pentru fapte penale".

"Masurile de siguranta - retinerea sau arestarea sau perchezitia presupun o incuviintare din partea Parlamentului, dar fara a a afecta in vreun fel posibilitatea Parchetului de a efectua urmarirea penala sau trimiterea in judecata. Iar in caz de infractiune flagranta nici macar aceasta incuviintare nu mai este necesara", potrivit aceluiasi text.

In acest context, Adrian Nastase isi indreapta atentia catre Monica Macovei si se intreaba cum de "'geniul' justitiei romanesti, fostul procuror ceausist, actual europarlamentar sinecurist poate sa ceara, cu aplomb, modificarea Strategiei nationale anticoruptie, prin modificarea Regulamentelor Camerelor, astfel incat procedura de ridicare a imunitatii sa presupuna ca 1) decizia sa se ia in plen in maximum 48 de ore de la primirea cererii; 2) votul sa fie la vedere; 3) decizia sa fie luata fara analiza probelor...".

"Tot din 'putul gandirii' sale, aflam ca 'parlamentul trebuie doar sa se asigure ca cererea de ridicare a imunitatii parlamentare nu este determinata de declaratii sau actiuni politice ale parlamentarului adica invinuirea PENALA nu este inventata ...' (se foloseste detectorul cu flacara violet pentru ca nu ai voie sa analizezi probele! n.b.).

Intrebarea este cum sa ridici ceva care nu mai exista. Nici macar cu Viagra nu cred ca se mai poate obtine un astfel de rezultat. Chiar si in 48 de ore. Acest personaj a fost ministru al justitiei si duce acum la Bruxelles batalii cu oponentii politici, in numele lui Basescu, pentru a le ridica, iata, o imunitate care nu mai exista de 8 (opt) ani! Despre bebe Neamtu si republica lui de nisip care se revolta grav impotriva imunitatii parlamentarilor nu mai are rost sa comentez...", mai scrie Nastase pe blog.

A.T.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Adrian Nastase imunitate parlamentara, #imunitate parlamentara fapte penale, #Nastase idioti imunitate penal , #DNA