Cum isi apara cauza Adrian Nastase, in dosarul "Matusa Tamara"

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 16:56
3716 citiri
Cum isi apara cauza Adrian Nastase, in dosarul "Matusa Tamara"

Adrian Nastase sustine ca in dosarul "Matusa Tamara", in care este acuzat ca i-ar fi dat mita lui Ion Melinescu, plangerea impotriva sa a fost formulata de Genica Boerica, cel care a fost arestat in perioada cand liderul social democrat era premier.

In schimbul denuntului, lui Genica Boerica i s-a promis ca va fi achitat. Adrian Nastase precizeaza, prin intermediul unui punct de vedere remis Ziare.com, ca dosarul sau este absurd luand in considerare ca denuntul a fost facut de un infractor.

Fostul premier sustine ca procurorii DNA au construit acest dosar pe marginea declaratiilor facute de "un personaj interesat sa caute solutii pentru rezolvarea propriilor dosare si sa se razbune".

Cat despre mita pe care ar fi dat-o printr-o hotarare de guvern, Adrian Nastase mai spune ca echivaleaza cu a acuza toate persoanele numite intr-o functie publica de luare de mita, s-ar crea un precedent periculos in legatura cu toate numirile facute politic.

Fostul premier mai sustine ca i se pare aberant ca este acuzat ca i-a promis lui Melinescu ca va fi numit in fruntea Oficiului inainte de a fi premier.

In legatura cu suma de bani considerata de procurori ca fiind obiectul unei infractiuni de spalare de bani, Adrian Nastase precizeaza ca si-a asumat-o oficial si a introdus-o in declaratia de avere din noiembrie 2000, iar in 2006 el a cerut sa se faca cercetari in acest dosar ca sa se afle adevarul.

De asemenea, fostul premier se intreaba cum poate fi acuzat ca a dat mita ca un dosar de la Oficiul Impotriva Spalarii Banilor sa fie sustras, luand in considerare ca presa l-a publicat in 2006.

Adrian Nastase sustine ca nu exista probe la dosar pentru a sustine acuzatia si singura solutie normala, in acest caz, este achitarea.

Fostul premier este acuzat ca i-ar fi dat mita lui Ion Melinescu, printr-o hotarare de guvern, in schimbul primirii unui dosar de spalare de bani (care sa fie sustras pentru a se face pierdut), in care se vorbea despre o suma de bani pe care acesta ar fi dorit sa o faca ascunsa.

Nastase, despre dosarul "Matusa Tamara": Nu meritam sa fiu hartuit in asa hal

Curtea Suprema a amanat miercuri decizia in dosarul "Matusa Tamara", in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de coruptie, pana pe 15 decembrie.

In acest dosar sunt acuzati, alaturi de Adrian Nastase, consilierul acestuia Ristea Priboi si fostul sef al ONPCSB Ioan Melinescu.

I.U.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...
Comentarii
sanziana
rank 5
Sa-i retrageti si Steaua Romaniei
sanziana
rank 5
Asta e argumentatie de profesor in drept?