DNA cere inchisoare cu executare pentru A. Nastase in "Trofeul Calitatii"

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 20:07
10120 citiri
DNA cere inchisoare cu executare pentru A. Nastase in "Trofeul Calitatii"
Foto: Romania Libera

Dosarul "Trofeul Calitatii" in care este inculpat fostul premier Adrian Nastase a ajuns in faza finala. Verdictul se va da la finalul acestei luni, iar procurorul DNA a cerut ca pedeapsa pentru Nastase inchisoarea cu executare.

Conform TVR Info, instanta va pronunta decizia finala pe 23 ianuarie.

Audierile s-au incheiat luni, iar avocatii si-au sustinut pledoariile, instanta ramanand in pronuntare.

Daca procurorul DNA a cerut o pedeapsa de inchisoare cu executare pentru Adrian Nastase, avocatul acestuia, Ion Cazacu, a invocat un dosar politic. "Este un dosar confectionat oponentului puterii. Am incercat sa va aratam ca este un dosar confectionat in laboratoarele DNA", a spus avicatul, citat de Romania Libera.

DNA l-a trimis in judecata, pe 20 ianuarie 2009, pe fostul premier si presedinte al PSD Adrian Nastase, sub acuzatia ca in 2004 s-ar fi folosit de "influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid" in organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala, la care urma sa participe.

Manifestarea a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase, sustin anchetatorii.

De aici, banii ar fi plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.

Recent, Adrian Nastase a fost achitat definitiv in dosarul "Matusa Tamara". Cel de-al treilea dosar deschis de procurorii anticoruptie pe numele fostului premier, dosarul Zambaccian, se afla si el in faza finala.

C.B.

#Adrian Nastase Trofeul Calitatii, #Adrian Nastase dosar DNA, #Adrian Nastase dosare, #Adrian Nastase proces , #DNA