DNA confirma ca Ristea Priboi este urmarit penal pentru mita

Miercuri, 26 Martie 2008, ora 17:41
1833 citiri
DNA confirma ca Ristea Priboi este urmarit penal pentru mita

Fostul deputat PSD si ofiter CIE, Ristea Priboi, a fost scos de sub urmarire penala in dosarul privind o evaziune fiscala de 2,2 milioane de euro la Directia de Finante Publice Dolj, dar este in continuare urmarit penal pentru complicitate la infractiunile de luare de mita si dare de mita, intr-un dosar disjuns din cazul in care au fost deferiti justitiei fostul premier Adrian Nastase si fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu.

Intr-un comunicat al biroului de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), se arata ca "La data de 28 noiembrie 2007, procurorii anticoruptie au dispus - in temeiul art. 249 al. 1 rap. la art. 11 pct. 1 lit. b si art. 10 lit. d Cod de procedura penala, scoaterea de sub urmarirea penala fata de Ristea Priboi (invinuit pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata). Din probele administrate nu s-a conturat cu certitudine remiterea efectiva de catre denuntator a unor sume de bani sau a altor foloase materiale catre Ristea Priboi si nici nu rezulta indeplinirea scopului pentru care banii sau foloasele materiale ar fi fost date".

Fostul deputat PSD Ristea Priboi a fost pus oficial sub acuzare in aprilie 2006, in primul dosar, in care aparea si numele omului de afaceri Genica Boerica. Priboi a fost invinuit de procurorii anticoruptie de obtinerea ilegala a unor bunuri de la omul de afaceri craiovean, caruia i-ar fi oferit in schimb o imputernicire pentru pachetul de actiuni pe care SIF-ul il detinea la o firma.

In ceea ce priveste dosarul penal care s-a constituit ca urmare a disjungerii dispuse in cauza privindu-i pe Nastase si Melinescu, DNA a precizat ca "se continua activitatea de urmarire penala fata de Ristea Priboi pentru complicitate la infractiunile de luare de mita si dare de mita", adaugand ca acesta "nu a fost dat in urmarire nationala sau internationala".

Cotidianul "Romania Libera" scrie, in editia de miercuri, ca fostul colonel de Securitate Ristea Priboi s-a prezentat la Directia Anticoruptie, unde a dat declaratii in dosarul in care Adrian Nastase este acuzat ca ar fi dat mita pentru distrugerea unor documente care o incriminau pe sotia sa de spalarea a 400.000 de dolari.

In replica, Adrian Nastase, a scris miercuri pe blog-ul sau ca a discutat cu Ristea Priboi, care i-a marturisit ca nu a dat nicio declaratie la DNA, deoarece aparatorul sau este internat in spital.

Citește și:
Poliția Română a prezentat de ziua instituției BMW-urile aflate în vizorul DNA și EPPO. Ce spune ministrul Lucian Bode
Poliția Română a prezentat de ziua instituției BMW-urile aflate în vizorul DNA și EPPO. Ce spune ministrul Lucian Bode
Maşinile BMW achiziţionate de IGPR - achiziţia fiind verificată de Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruţa Kovesi - au fost prezentate sâmbătă, cu ocazia Zilei Poliţiei Române,...
Un fost director Hidroelectrica, acuzat că și-a construit un ponton din banii companiei, scapă de proces. Prejudiciul estimat de DNA
Un fost director Hidroelectrica, acuzat că și-a construit un ponton din banii companiei, scapă de proces. Prejudiciul estimat de DNA
Tribunalul Argeş a dispus vineri, 24 martie, încetarea procesului penal împotriva lui Constantin Metehoiu, la data faptelor director al Sucursalei Curtea de Argeş din cadrul...
#Ristea Priboi, #urmarit penal, #Adrian Nastase, #blog, #Romania Libera, #DNA, #Boierica , #DNA