DNA: Grajdan l-a sunat pe Nastase la ora 5, inainte de a retrage ISC din proces

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 12:17
7917 citiri
DNA: Grajdan l-a sunat pe Nastase la ora 5, inainte de a retrage ISC din proces
Foto: TVR Info

Miercuri are loc la Inalta Curte unul dintre ultimele termene ale recursului inaintat de Adrian Nastase in procesul "Trofeul Calitatii". Procurorul DNA l-a bulversat pe fostul premier intrebandu-l in instanta daca a vorbit la telefon cu Constantin Balaban Grajdan in zorii zilei in care ISC s-a retras din proces.

Sedinta de judecata a fost presarata cu mai multe momente tensionate, generate de declaratiile facute de Adrian Nastase in fata magistratilor. Punctul culminant a fost atins insa in momentul in care procurorul l-a intrebat pe fostul premier daca s-a intalnit in ultimul timp cu Constantin Balaban Grajdan, demis recent de la sefia ISC dupa ce a retras institutia din proces infirmand existenta prejudiciului de peste 1 milion de euro.

Conform TVR Info, Adrian Nastase a declarat ca s-a mai intalnit cu Grajdan, dar numai la sediul PSD, unde a discutat chestiuni legate strict de partid.

Procurorul DNA a continuat, intrebandu-l pe Nastase daca este adevarat ca a discutat la telefon cu Grajdan, la ora 5 dimineata, in zorii zilei de marti, cu putin timp inainte de a retrage ISC din proces.

Adrian Nastase s-a blocat, iar avocatii sai s-au ridicat revoltati, spunand ca s-a intrecut orice limita cu interceptarile telefonice si cerand instantei sa nu permita aceasta intrebare, ceea ce s-a si intamplat, Nastase nemaidand niciun raspuns.

Cu toate acestea, conform jurnalistilor de la DIGI24, procurorul DNA a depus la dosar lista convorbirilor telefonice ale lui Grajdan din ziua de 22 mai, care confirma ca acesta ar fi vorbit cu Nastase.

Sursa citata mai informeaza ca, dupa acest episod neplacut pentru clientul sau, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase a iesit in fata jurnalistilor pentru a le explica intentia procurorului de a devia atentia de la argumentele prezentate de fostul premier in instanta, sedinta fiind publica.

Dupa 3 ani si 4 luni de la trimiterea sa in judecata, in luna ianuarie, Adrian Nastase a fost condamnat de instanta de fond la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "Trofeul Calitatii".

Miercuri, la cel de-al saselea termen al recursului declarat de Adrian Nastase, au fost audiati toti inculpatii, inclusiv fostul premier.

Adrian Nastase i-a criticat pe cei doi judecatori care l-au condamnat in ianuarie si care aratau in motivare ca el ar trebui inlaturat "temporar" din societate pentru ca reprezinta personificarea coruptiei din Romania la nivelul anului 2004.

"Judecatorii fondului au actionat ca o instanta politica, cu o judecata politica, atunci cand au facut afirmatiile ca Adrian Nastase trebuie inlaturat temporar din societate sau ca Adrian Nastase reprezinta personificarea coruptiei din Romania la acea vreme, si asta cu atat mai mult cu cat vine din partea a doar doi judecatori, din care unul este venit direct de la DNA", le-a spus Nastase judecatorilor, informeaza Realitatea TV.

Adrian Nastase a mai aratat ca instanta de trei judecatori de la fond a denaturat depozitiile a doi martori, respectiv Nistorescu si Ganea, si a mai criticat faptul ca a dorit sa audieze peste 750 de martori ai acuzarii, si doar a cinci martori din cei peste 90 propusi de aparare.

Declaratiile fostului premier au fost de mai multe ori intrerupte de catre presedintele completului de cinci judecatori, Livia Stanciu, in conditiile in care multe argumente fusesera prezentate si in fata instantei de fond. Lui Adrian Nastase i s-a cerut sa aduca argumente noi sau sa lase procesul sa continue cu audierea celorlalti inculpati.

La termenul precedent, avocatii lui Adrian Nastase au ridicat 20 de exceptii pe diverse motive, dar toate au fost respinse de complet.

In ultima saptamana, scena politica romaneasca a fost zguduita de scandalul generat de retragerea din acest proces a Inspectoratului de Stat in Constructii de catre noul sef, proaspat numit de Victor Ponta.

La presiunea opiniei publice, Constantin Adrian Balaban Grajdan a fost demis de premier, iar ISC a revenit in proces.

In plus, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele lui Grajdan, acuzandu-l de favorizarea infractorului.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile după ce Marius Voineag a delegat un șef contestat. Stelian Ion cere plecarea sa din fruntea Direcției Naționale Anticorupție
Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile după ce Marius Voineag a delegat un șef contestat. Stelian Ion cere plecarea sa din fruntea Direcției Naționale Anticorupție
Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după ce procurorul-șef Marius Voineag l-a delegat la conducerea serviciului teritorial pe procurorul Mihai Stanciu, fostul șef al...
Piedone, găsit în conflict de interese de ANI. Primarul Sectorului 5 și-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale
Piedone, găsit în conflict de interese de ANI. Primarul Sectorului 5 și-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale
Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost găsit în conflict de interese administrativ de ANI, după ce și-a numit ginerele membru în Comisia pentru vânzarea spațiilor...
#Nastase telefon Grajdan, #Grajdan vorbit Nastase proces, #DNA Grajdan convorbire Nastase , #DNA
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Chiar credea cineva ca grajdan a actionat fara a vorbi in prealabil
Poza papacip
papacip
rank 1
sa demonstram in piata universitatii