Dosarul "Trofeul Calitatii", al lui Nastase, amanat din nou

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 11:11
2919 citiri
Dosarul "Trofeul Calitatii", al lui Nastase, amanat din nou
Foto: Digi 24

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri amanarea pana pe 30 mai a judecarii recursului facut de Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare, iar la termenul urmator toate partile din dosar sunt obligate sa se prezinte la proces.

Unul dintre avocatii fostului premier, Ioan Cazacu, a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca Monica Macovei, fostul ministru al Justitiei, a facut presiuni politice pentru condamnarea lui Nastase.

"S-au facut afirmatii cu privire la deontologia sau substanta completului de judecata. Judecatorii sunt cei lezati. Am adus drept proba transcriptul unei emisiuni de la B1 TV, in care fostul ministru al Justitiei se pronunta asupra problemelor din cadrul acestui proces", a declarat Cazacu.

In plus, avocatul a anuntat ca Inspectoratul de Stat in Constructii nu s-a constituit parte vatamata in dosarul "Trofeul Calitatii".

Macovei: Corlatean a fost pus la Justitie sa-l ajute pe Nastase cu dosarele

"Mai important este ca astazi (miercuri - n.red) Inspectoratul de Stat in Constructii a depus o adresa oficiala in care a spus ca nu se constituie parte in acest dosar, intrucat nu au inregistrat un prejudiciu", a adaugat avocatul.

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, in 30 ianuarie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", in care a fost judecat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004.

Din rechizitoriul intocmit de procurorii DNA a reiesit ca, in cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), sub conducerea Irinei Jianu, a initiat organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii".

In realitate, sustin procurorii, simpozionul reprezenta un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a lui Adrian Nastase.

#Trofeul Calitatii amanat, #dosar Adrian Nastase amanat, #Monica Macovei presiuni politice Nastase , #DNA