Nastase, despre dosarele lui: Un nou record national a fost stabilit!

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 21:55
2552 citiri
Nastase, despre dosarele lui: Un nou record national a fost stabilit!
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, precizeaza ca saptamana aceasta i-au fost fixate 5 termene de judecata, in cele trei dosare aflate la ICCJ, accentuand ca s-a stabilit astfel un "record national".

"Pentru a se arata Grupului de lucru ce redacteaza Raportul MCV - si care s-a aflat pana astazi in Romania -, ca elevul Basescu isi face temele si ca merita sa primeasca o coronita anul viitor la alegeri, saptamana asta mi s-au fixat 5 termene de judecata (luni, marti, miercuri, joi si vineri), in toate cele trei dosare aflate la ICCJ", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier adauga ca au continuat audieri cu zeci de martori, dimineata si dupa-amiaza, iar joi, in dosarul 'Matusa Tamara', imediat dupa audierea ultimului martor, s-a trecut la prezentarea concluziilor pe fond.

"Ar fi fost, evident, necesar un termen de cateva zile pentru avocati, sa-si pregateasca pledoariile. Dar... Graba mare, mon cher", apreciaza pesedistul.

Adrian Nastase sustine ca dosarul a fost folosit ca instrument politic si inainte de 2000 (partial) si dupa 2004.

"Dosarul acesta a fost judecat in 2006, atunci cand DNA a dat pe surse informatiile mincinoase despre acest dosar si pentru ca opinia publica nu parea suficient de convinsa, a dat drumul, in Evenimentul zilei si in Romania libera, unor facsimile din dosarul despre care se spunea ca mi-ar fi fost dat de catre Melinescu.

E ca intr-un film cu prosti. Daca dosarul respectiv era la mine, l-as fi dat eu la EVZ? Dar daca nu l-am dat eu, atunci cine putea sa-l dea Emiliei Sercan, cunoscuta ziarista de la EVZ, specializata in scurgerile de la DNA? Iata o grea dilema pentru judecatori", mai scrie presedintele CN al PSD.

El precizeaza ca dosarul a fost deja judecat in anul 2006, atunci cand colegii lui au hotarat, in urma informatiilor citite in ziare, sa ii retraga sprijinul politic, miscare ce a rezultat in demisia lui Nastase de la presedintia Camerei Deputatilor. In consecinta, "acum nu se face decat reconstituirea dosarului", apreciaza pesedistul, adaugand ca "ideea de a da mita cuiva printr-o hotarare de guvern e aberanta".

"Faptul ca folosesti personaje din lumea interlopa - Genica Boierica - arestat in perioada cat eram premier, pentru a face un autodenunt din puscarie (fiind eliberat pe aceasta baza), faptul ca martorii principali si-au modificat in instanta declaratiile, aratand ca s-au facut presiuni asupra lor la DNA, faptul ca nu exista nicio proba impotriva mea ci doar simple exercitii de logica (in doua parti) din partea procurorilor, dovedeste rea-credinta, de la inceput si pana la sfarsit. (...)

Din pacate, cinci ani de zile, DNA-ul - un instrument eminamente politic - si-a facut treaba in justitie (citez, desigur, din fostul procuror ceausist si actual sinecurist al lui Traian Basescu, Monica Macovei), afectand imaginea adversarilor politici", continua fostul premier.

Campaniile electorale ale lui Traian Basescu din 2004 si din 2009 nu prezinta interes pentru DNA, pentru ca ele s-au facut "fara banii de la Videanu, Blaga, Berceanu, ci doar din salariul de bugetar al lui Basescu", apreciaza, ironic, Nastase.

"Mai cred ca Dzerjinski se rasuceste in mormant ca nu a apucat vremea interceptarilor telefonice", conchide presedintele CN al PSD.

D.R.

#Adrian Nastase dosare ICCCJ, #Nastase Matuta Tamara dosar, #Adrian Nastase PSD DNA , #DNA