Nastase, despre dosarul "Matusa Tamara": Nu meritam sa fiu hartuit in asa hal

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 11:28
2608 citiri
Nastase, despre dosarul "Matusa Tamara": Nu meritam sa fiu hartuit in asa hal

Presedintele Consiliului National al PSD se declara optimist in legatura cu verdictul pe care il vor da, pe 15 decembrie, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul "Matusa Tamara", in care fostul premier este acuzat de coruptie.

"Sunt convins ca intr-o examinare corecta, toata aceasta legenda care s-a creat in jurul dosarului va disparea. Banuiesc ca judecatorii au avut nevoie sa citeasca cu atentie si notele scrise pe care le-am depus luni si banuiesc ca n-au avut vreme sa cerceteze cu atentie aceste chestiuni", a declarat Adrian Nastase, dupa ce a aflat ca raspunsul in acest dosar a fost amanat din nou.

Fostul premier a subliniat ca asteapta cu mare optimism decizia judecatorilor, accentuand ca pana si procurorii au realizat ca "au de-a face cu un dosar firav" si "le-a fost jena sa il trimita in instanta".

"Asa cum s-au umflat lucrurile de-a lungul anilor, ajungem sa credem ca acest dosar care a generat anumite decizii ar fi o chestiune foarte serioasa. Nicidecum, in 2006 a fost o chestiune de linsaj mediatic si a creat o stare de nervozitate si in partid si in societate. Acest dosar nu are niciun aspect de ordin penal, a fost unul construit politic", a adaugat fostul premier.

"Decizia in dosarul "Matusa Tamara" a fost amanata

Presedintele CN al PSD le-a mai spus jurnalistilor ca are "o anume suparare", bazata pe faptul ca "eu nu am incercat decat sa apar interesele statului, iar statul sau anumite institutii ale sale s-au batut cu un bun cetatean".

"Nu meritam sa fiu hartuit in asa hal", a conchis Nastase.

Curtea Suprema a amanat decizia in dosarul "Matusa Tamara", in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de coruptie, pana pe 15 decembrie.

In acest dosar sunt acuzati, alaturi de Adrian Nastase, consilierul acestuia Ristea Priboi si fostul sef al ONPCSB Ioan Melinescu.

OCCJ a incheiat, in 24 noiembrie, cercetarea judecatoreasca in cazul "Matusa Tamara", anuntand ca in 7 decembrie se va pronunta asupra acuzelor aduse de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...