Nastase nu se duce la DNA pentru ca e plecat din tara

Joi, 26 Iunie 2008, ora 11:14
1496 citiri
Nastase nu se duce la DNA pentru ca e plecat din tara

Fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, nu se va mai prezenta joi in fata procurorilor DNA in dosarul "Trofeul calitatii", in care este anchetat pentru finantarea campaniei electorale din 2004, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor, Nastase a trimis miercuri, 25 iunie, o adresa la DNA, prin care a aratat ca nu se poate prezenta joi in fata procurorilor pentru ca ar fi plecat din tara. In aceste conditii, fostul lider al PSD urmeaza sa fie citat din nou de procurori in acest dosar cand ar urma sa i se prezinte invinuirile.

Potrivit surselor, procurorii au retinut, in sarcina fostului presedinte al PSD, faptele prevazute la art. 23, alin. C din Legea 656/2002, pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, articol care prevede ca "dobandirea, detinerea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni" constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Concret, fostul presedinte al PSD este acuzat ca si-a finantat campania din banii platiti de firmele care au participat la concursul "Trofeul Calitatii", organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii, drept taxe de participare.

Initial acesti bani erau stransi in contul firmei Urban Construct, societate apropiata familiei Nastase, care era partenera Inspectoratului de Stat in Constructii in organizarea acestui concurs.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale din acelasi dosar impotriva fostului sef a Inspectoratului, Irina Jianu, procurorii au retinut tocmai ca acesti bani stransi drept taxe ar fi trebuit depusi in contul Institutului de Asigurare a Calitatii in Constructii.

Pana la acest moment, procurorii au audiat foarte multe persoane din intreaga tara in acest dosar si in special functionari ai inspectoratelor judetene de stat in constructii.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
Mihai Tatulici (75 ani), unul dintre cei mai influenți oameni de televiziune după 1990, s-a retras definitiv acum 11 ani. El a refuzat să revină, în ciuda propunerilor pe care le-a avut,...
#PSD, #campanie, #DNA, #bani, #dosar, #Adrian Nastase, #audieri, #Trofeul calitatii , #DNA