Nastase: Refuz sa fac declaratii la DNA pentru ca este un dosar politic

Marti, 08 Iulie 2008, ora 10:07
1420 citiri
Nastase: Refuz sa fac declaratii la DNA pentru ca este un dosar politic

Presedintele Consiliului National al PSD Adrian Nastase a declarat, marti, dupa ce a fost audiat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA)in cazul sponsorizarii campaniei din 2004, ca nu va face declaratii pe durata audierilor la DNA pentru ca dosarul este unul politic.

"Nu inteleg care este legatura dintre mine si afisele electorale. Eu consider ca este un dosar politic si nu voi face niciun fel de declaratii la DNA", a declarat social-democratul, marti, la iesirea de la audieri.

Totodata, Adrian Nastase a explicat ca initial presa scria ca "banii respectivi ar fi trebuit sa mearga pentru casa din Zambacian", insa cum nu a mai mers, "banii au fost folositi pentru campania electorala".

Nastase s-a prezentat, marti, la DNA, unde a luat cunostinta de invinuirile ce i se aduc in dosarul Trofeul Calitatii, dosar care vizeaza modul de finantare a campaniei din 2004.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au retinut, in sarcina fostului presedinte al PSD, faptele prevazute la art. 23, alin. C din Legea 656/2002, pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, articol care prevede ca "dobandirea, detinerea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni" constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

Concret, fostul presedinte al PSD este acuzat ca si-a finantat campania din banii platiti de firmele care au participat la concursul "Trofeul Calitatii", organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii, drept taxe de participare.

Initial acesti bani erau stransi in contul firmei Urban Construct, societate apropiata familiei Nastase, care era partenera Inspectoratului de Stat in Constructii in organizarea acestui concurs.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale din acelasi dosar impotriva fostului sef a Inspectoratului, Irina Jianu, procurorii au retinut tocmai ca acesti bani stransi drept taxe ar fi trebuit depusi in contul Institutului de Asigurare a Calitatii in Constructii.

Fostul premier Adrian Nastase a fost citat la DNA in calitate de fost presedinte al PSD in legatura cu finantarea campaniei electorale din 2004.

Adrian Nastase a sustinut la jumatatea lunii iulie, in plenul Camerei Deputatilor, ca cererea de urmarire penala a DNA este parte a unui dosar eminamente politic, ce nu a tinut cont de proceduri si care a fost construit "din cauza urii lui Traian Basescu".

Procurorii anticoruptie ancheteaza modul in care Adrian Nastase, in calitate de presedinte PSD in 2004, ar fi obtinut anumite sume in campania electorala din acel an.

Citeste si:
Reacție din tabăra USR în urma perchezițiilor de la Primăria Iași: ”Ce mai aşteaptă PNL, în ceasul al şaisprezecelea, ca să se delimiteze de Chirica?”
Reacție din tabăra USR în urma perchezițiilor de la Primăria Iași: ”Ce mai aşteaptă PNL, în ceasul al şaisprezecelea, ca să se delimiteze de Chirica?”
Senatorul USR Marius Bodea susţine că Mihai Chirica a ajuns exponentul corupţiei în administraţia locală şi se întreabă de ce PNL nu se delimitează de edilul ieşean din cauza dosarelor...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....