Nastase: Se lupta Morar pentru functia lui Kovesi?

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 16:57
1585 citiri

Presedintele Consiliului National (CN) al PSD, Adrian Nastase, anunta ca s-a dat startul campaniei electorale, insa nu acolo unde ne-am astepta, ci la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Cum Daniel Morar nu mai are voie sa candideze pentru inca un mandat, actualul sef de la Anticoruptie a inceput sa se lupte, pe toate fronturile, ca sa preia alte functii importante. "Poate Morar pe cea a Codrutei Kovesi", scrie Adrian Nastase, vineri, pe blogul personal.

"Celor care inca sunt tentati sa creada ca miscarile actuale din justitie sunt o dovada ca justitia incepe sa functioneze le dau o veste proasta: adevarul este ca a inceput campania electorala pentru conducerea viitoare a DNA. Este prima batalie la care asistam. Si ea va produce miscari pe care poate nici nu le puteti banui!

Mandatul lui Daniel Morar se incheie in foarte putin timp. Si, pentru ca nu mai poate candida pentru un nou mandat, a inceput sa isi caute un nou rol. Pentru a-i convinge pe cei care ii pot oferi acest nou rol, a intrat intr-o imensa campanie", crede fostul premier.

Asadar, liderul social-democrat atrage atentia asupra activitatii DNA din perioada urmatoare pentru ca "orice arestare, orice verdict, orice mutare - va avea legatura cu lupta disperata a unor oameni care nu au demonstrat in functie decat ca sunt lachei, si in nici un caz ca sunt profesionisti. O lupta de a prelua alte functii importante - poate Morarpe cea a Codrutei Kovesi. Care ar putea prelua Ministerul de Justitie al lui Catalin Predoiu. Care...

In aceasta campanie, mai exista ceva: exista dezinformare si manipulare. Nu doar despre justitie, dar si despre ce se intampla in partide. Dosarele sunt folosite nu doar pentru a mima exercitiul dreptatii, dar si pentru a santaja politicieni din opozitie pentru a intra in partide ale puterii. Fie ca sunt primari, consilieri, parlamentari etc.".

Nastase i-a urmarit miscarile lui Morar si a constatat cum anume se lupta seful de la DNA in campania electorala pe care a inceput-o: "merge la Bruxelles, lanseaza zvonuri, perchizitioneaza si intimideaza judecatorii de la ICCJ;

Se ingrijoreaza - impreuna cu oficine de presa, de false pericole de prescriere, peste DOI ani, a unor fapte cercetate de procurorii sai, se enerveaza pentru ca unii din participantii la traficul din justitie se incumeta sa ceara expertize tehnice pe miile de inregistrari cu care se ocupa DNA, considera ca ceea ce hotareste Basescu pentru justitie nu poate fi atacat la Curtea Constitutionala (iar daca o lege ar fi declarata neconstitutionala, dupa ce se da verdictul, cu atat mai rau pentru pacient);

Isi demonstreaza 'utilitatea' (in presa, in justitie, in politic...), oferind, selectiv si selectat, informatii din dosare, ziaristi care, altadata, erau folositi pentru a da informatiile 'pe surse', de fapt informatiile dorite de Morar, sunt din nou activati si scriu, tot mai des in ultima vreme, despre tot felul de ciudatenii".

Potrivit fostului premier, Daniel Morar nu a apasat doar pe butoanele asa-zisilor caini de paza ai democratiei, dar si pe ale politicienilor, grupurilor care fac legea in justitie si ale unor diversi pioni din serviciile secrete romanesti.

"Si, spre deosebire de orice alta campanie electorala, aceasta nu se dezvaluie in totalitatea sa decat catorva, foarte putini... Pentru noi, restul, sunt vizibile doar fragmente ale unei campanii care ar fi trebuit sa fie cunoscuta si asumata clar.

Nu stiu sigur ce va urma, desi pot banui. Pot spune insa in mod sigur ca mai tot ce vom vedea in perioada urmatoare, in justitie dar si in zona puterii, are legatura cu aceasta campanie, care se va derula in urmatoarele trei luni", mai scrie Nastase.

Nu in ultimul rand, fostul prim-ministru avertizeaza inca o data in legatura cu perioada urmatoare: "Fiti atenti la aceasta campanie. Si incercati sa priviti totul prin prisma ei. Veti avea surpriza sa intelegeti mai multe decat credeti...".

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Daniel Morar DNA, #campanie electorala DNA Morar, #Morar functie Kovesi, #Adrian Nastase DNA Morar , #DNA