Nastase: Se pregateste USL sa piarda alegerile parlamentare?

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 17:05
4685 citiri
Nastase: Se pregateste USL sa piarda alegerile parlamentare?
Foto: Arhiva

Adrian Nastase se arata ingrijorat ca USL ar putea pierde alegerile parlamentare deoarece nu are nicio reactie fata de "masinatiunile" de la DNA si Parchetul General.

Fostul lider PSD tine sa aduca aminte situatia din 2008, cand Mircea Geoana a preferat sa se inteleaga cu PDL, in detrimentul PNL, situatie care a dus ulterior la pierderea alegerilor.

"Dupa alegerile parlamentare din 2008, Mircea Geoana, desi 'batuse palma', cu o seara inainte, cu Calin Popescu Tariceanu a luat decizia de a forma guvernul cu PDL, sub comanda lui Basescu si a lui Boc, obtinand, e adevarat, pentru el, presedintia Senatului. Inainte de alegerile prezidentiale din 2009, Geoana a decis - la fel de ne-inspirat dar pentru a-si mari sansele de candidat - iesirea de la guvernare", povesteste Adrian Nastase pe blog.

Fostul premier lasa de inteles ca situatia s-ar putea repeta, daca USL nu se va arata mai ferm in gestionarea situatiei de la DNA si Parchetul General.

"Nu am nimic cu dna Kovesi (...) dar mi se pare ciudat ca 'sanctiunea' pentru actul de sfidare facut la adresa guvernului prin desemnarea lui Morar la conducerea Parchetului General, desemnare realizata in paralel cu procedura angajata de ministrul justitiei, sa fie trimiterea sa la Bruxelles pentru a se ocupa, din partea romana, de MCV, in timp ce,neoficial, se va ocupa Monica Macovei.

In felul acesta, unele mici castiguri tactice obtinute prin aceasta detasare, vor putea fi anihilate de pierderile pe termen mai lung", isi avertizeaza Nastase fostii colegi de partid.

"Vreau sa le reamintesc - in principal - colegilor mei- un lucru important - nici americanii si nici occidentalii nu discuta cu cei care pierd ci cu cei care castiga. Pot sa dau multe exemple...", concluzioneaza, din inchisoare, fostul premier.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase alegeri parlamentare, #Adrian Nastase Kovesi, #Adrian Nastase interimat DNA Parchet , #DNA