Nastase: Sunt nevinovat, DNA este un instrument politic

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 13:01
5164 citiri
Nastase: Sunt nevinovat, DNA este un instrument politic

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, joi, dupa ce instanta l-a achitat in dosarul "Matusa Tamara", in care era acuzat de coruptie, ca este nevinovat si ca DNA este "un instrument politic".

Liderul Consiliului National al PSD a spus ca in cadrul procesului s-au constatat foarte multe presiuni facute de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) asupra unor martori si a acuzat presiuni politice asupra magistratilor.

"DNA este un instrument politic in momentul de fata, asa a functionat in ultimii ani, imi pastrez aceasta opinie. E o batalie a acestei puteri. Inalta Curte de Casatie si Justitie este o ultima reduta si aici este important sa asiguram independenta Justitiei si pastrarea statului de drept", a declarat Adrian Nastase, la Realitatea TV.

Nastase a precizat ca, in momentul in care dosarele au fost initiate, in 2006, "era alta stare de spirit".

"Cu calm, cu liniste, respectand sistemul de justitie, este posibil ca aceste chestiuni sa fie rezolvate. Eu inteleg ca acest dosar face parte dintr-o batalie politica si stiu ca intrand in viata politica te expui si acestui lucru", a declarat Nastase.

Acesta a adaugat ca nu va porni un proces impotriva Romaniei la CEDO, pentru modul in care a fost instrumentat dosarul si pentru prejudiciile de imagine aduse.

"Vreau sa se inteleaga ca sunt nevinovat si nu voi merge mai departe cu aceste dosare, prejudiciile de imagine s-au produs deja (...) Nu cred ca o eventuala condamnare a Romaniei pentru felul in care se desfasoara aceste dosare ar fi utila. Sper ca si in celelalte dosare, lucrurile sa se desfasoare in acelasi mod", a spus Nastase.

Fostul premier al Romaniei crede ca acest capitol, care a inceput in 2006, "a dus la decizii nedrepte". El a mai afirmat ca "ce s-a intamplat azi (joi - n. red.) arata ca judecatorii au citit cu adevarat dosarul, spre deosebire de unii care doar l-au comentat".

Adrian Nastase, achitat in dosarul "Matusa Tamara"

Ponta: Nedrept sa fie condamnat Nastase - suntem legati indisolubil

Verdictul in dosarul "Matura Tamara" a fost dat de un magistrat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dar sentinta poate fi atacata cu recurs de catre procurori.

Adrian Nastase a fost trimis in judecata de catre DNA pentru dare de mita, Ioan Melinescu pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii, iar Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru, fost deputat in perioada 2000-2004, pentru complicitate la luare de mita si la dare de mita.

Procurorii DNA au sustinut ca Melinescu a apelat la Genica Boerica, iar acesta i-a facut legatura cu Ristea Priboi, unul dintre oamenii aflati in anturajul lui Nastase. Acesta urma sa il numeasca pe Melinescu sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, daca el va face pierduta o sesizare a unei banci cu privire la primirea intr-un cont al Danei Nastase, a sumei de 400.000 de dolari.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase, #Nastase DNA, #Nastase achitat Tamara , #DNA