Ziare.com

Nastase: Victor Ponta nu are nevoie de mentori - Interviu video (I)

de Irina Ursu
Joi, 20 Octombrie 2011, ora 17:22

   

Nastase: Victor Ponta nu are nevoie de mentori - Interviu video (I)
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre faptul ca Puterea ar incerca intimidarea justitiei pentru a putea frauda alegerile din 2012, despre faptul ca Victor Ponta se lupta cu pierderea autoritatii centrale a conducerii PSD, insa nu are nevoie de mentori, precum si despre problemele si atuurile USL.

Fostul premier crede ca avem de-a face cu o ofensiva a Puterii, in special in privinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe care incearca sa o intimideze, printr-un mecanism de tipul unui stat autoritar. El a dat ca exemplu in acest sens cazul senatorului PSD Catalin Voicu, proces folosit, in opinia sa, pentru confruntari cu judecatorii ICCJ.

Referindu-se la USL, Adrian Nastase a afirmat ca problemele tin de tensiunile pe plan local din unele judete, dar si de faptul ca cele trei partide nu pot da mesaje mai radicale pentru a nu supara electoratele formatiunilor aliate sau ca, pe plan local, nu s-a inteles ca e vorba de candidati USL, nu de ai PSD, PNL, PC.

La capitolul plusuri pentru USL, el a mentionat unitatea, care nu-i mai permite lui Traian Basescu sa-si faca jocurile politice.

Intrebat despre presedintele PSD, Victor Ponta, Adrian Nastase a spus ca acesta se lupta, pe de o parte, cu pierderea autoritatii conducerii centrale in favoarea liderilor din teritoriu, dar si cu "antantele" transpartinice care digera banii la nivel local. Fostul premier crede ca Ponta "se misca mult mai bine decat la inceput" ca presedinte al PSD.

Intrebat despre sustinerea pentru Crin Antonescu la presedintia Romaniei, el a spus ca e posibila, dar ca depinde de rezultatul alegerilor parlamentare din anul 2012.

Urmareste mai jos prima parte a interviului acordat Ziare.com de Adrian Nastase:

Sunteti partial scos din jocul politic de desele vizite la tribunal, asa cum spun multi? Mai credeti in justitia din Romania?

In Justitie da, insa cred ca ar trebui o corectie, un mic comentariu aici. Se incearca, asta e opinia mea, intimidarea judecatorilor. Exista o presiune absolut extraordinara asupra lor. Am vazut de curand interviul dat la televiziunea publica de Daniel Morar, am vazut observatiile facute de Monica Macovei, e clar ca dupa aservirea unor procurori, a DNA, mecanismul de politie politica tinde sa se intregeasca prin incercarea de aservire a judecatorilor.

Si atunci este aceasta procedura de intimidare. S-a vazut in cazul lui Catalin Voicu, care a fost tinut un an si ceva in arest, nu pentru povestile lui, care sigur vor fi - asta urmeaza sa descoperim, ci pentru ca trebuiau sa fie adusi la el in confruntari tot felul de judecatori de la Inalta Curte.

Observati ca in momentul de fata exista plecari masive din sistem, din partea unor judecatori, incercarile de a promova la Inalta Curte fosti procurori, deci mecanismul acesta de stat autoritar, de stat totalitar, de politie politica avea veriga lipsa acest lant. Si acesta veriga importanta era la nivelul judecatorilor de la Inalta Curte. Ultimul scandal pornit impotriva celor de la contencios, unde au fost date toate acele hotarari care au creat probleme pentru bugetul lui Emil Boc, in mod evident au avut o nevoie de actiune de represalii si o vedem.

Evident, pot sa existe si ratiuni adevarate ale acestei actiuni, dar ceea ce se vede de afara este evident ca e vorba de un proces de intimidare si, de fapt, tot acest mecanism tinde sa pregateasca conditiile ca alegerile de anul viitor sa se desfasoare intr-un climat de frica, intimidare si frauda.In scurt timp USL implineste un an de la infiintare. Ce puncte slabe mai are de reparat ca sa obtina victoria la alegerile din 2012?

Cred in continuare ca solutia a fost buna, chiar daca unii considerau ca poate impreuna avem sanse mai mici sa adunam voturile celor trei partide. Punctele slabe sunt legate de faptul ca nu putem sa dam mesaje mai radicale, niciunii dintre noi, tocmai ca sa nu ne cream probleme unii altora din punct de vedere ideologic, fapt care ne face sa pierdem o parte dintre votantii de la periferia partidelor noastre, ceea ce face ca variante si mesaje antisistem mai radicale sa gaseasca un alt camp de actiune sau sa mearga pe alte formule pe care le vedem in ultima vreme.

Al doilea este legat de faptul ca un sistem de acest gen, care este temporar, datorita chimiei personale din anumite locuri, nu poate sa functioneze la parametri maximi tocmai din cauza unor neintelegeri dintre ei - de exemplu, la Bacau sau in alte parti. In plus, un element important e ca noi nu am reusit inca sa explicam colegilor nostri ca nu vor fi candidati PSD, PNL sau PC care vor candida impotriva celor de la PDL, ci vor fi candidati USL si avem interesul ca acestia sa fie cei mai buni. Sigur, la inceput am pornit cu un anumit algoritm, iar dupa aceea, verificand treptat, trebuie sa facem unele corectii.

Spre exemplu, acolo unde am gandit ca poate sa mearga spre o anumita zona un anumit candidat, poate acela nu poate sa aiba cele mai mari sanse. Cred ca trebuie sa mai facem corectii la nivel national. Sunt convins ca incetul cu incetul ele vor fi rezolvate. Pot sa mai spun si alte lucruri pe care trebuie sa le rezolvam, sigur sunt destule. Dar iata ca am inceput lucrurile pentru conturarea unei platforme de guvernare.

Faptul ca am reusit sa facem politica fiscala, pentru mine, este un succes la nivelul aliantei, reprezinta si un motiv de a considera ca in teme atat de delicate am putut gasi un compromis, sigur ca si in celelalte vom putea sa gasim solutii.

Lucruri bune? Sunt foarte multe elemente pe care le-am marcat aratand ca putem sa cream o alternativa reala, o Opozitie unita permitand lui Traian Basescu sa joace intre noi. Asa singura lui sansa a fost sa mai ciupeasca de ici de colo un deputat, un primar sau creand tot felul de fantose politice. Sigur ca cei care au votat, intr-un anumit fel, in 2008, sunt cei care, pana la urma, au vazut ca votul lor a fost deturnat, ii vor sanctiona pe cei care au plecat in alta parte.Mai sunteti mentorul lui Victor Ponta? Credeti ca e prea prins, uneori, de elanul tineretii, ca are pozitii prea grabite sau virulente?

Nu mi-au placut niciodata pozitiile paternaliste si nici nu imi place cand vad comentarii de genul asta in presa. Valoarea nu este neaparat data de numarul anilor. Nu cred ca problema tineretii, mai ales in politica, mai ales in timpurile acestea, este un lucru care in sine sa reprezinte un lucru negativ.

Experienta sau lipsa ei pot fi elemente care sa fie importante, depinde pentru ce, depinde cu cine sau in ce conditii. E nevoie de experienta lui Ion Iliescu pentru a raspunde obrazniciilor celor de la PDL? Cred ca e nevoie mai curand de un anumit tip mai direct pentru a raspunde intr-un anumit fel, asta ca atitudine politica.

Pe de alta parte, eu continui sa cred ca simpatizantii nostri asteapta de la noi expertiza, profesionalism, sentimentul ca stim sa alegem care e cea mai buna directie, ca stim sa hotaram care sunt prioritatile pentru viitor. Oamenii simt nevoia sa mearga in siajul unui lider in care au incredere si eu cred ca asta trebuie sa caute Victor Ponta, nu are nevoie de mentori, lucrurile trebuie sa vina din interiorul lui, din experienta pe care o capata si din criticile pe care le primeste. Sa inteleaga pana la capat drumul pe care merge un lider politic in cautarea autoritatii.

Autoritatea nu se castiga prin voturile pe care le poti castiga in interiorul partidului, ci prin capacitatea de a consensualiza o formatiune politica. Sunt lucruri pe care unii le descopera mai repede, altii mai incet sau chiar in batalii, dar l-am vazut - in ultima vreme se misca mult mai bine decat la inceput, la intalnirile de la USL vine bine pregatit.

Cred ca el a reusit sa castige foarte mult si sigur poate despartirea de postura de purtator de cuvant al PSD in ideea de a iesi mai rar la televizor, de a nu raspunde obrazniciilor unora si altora, ceea ce face bine probabil la nivelul celor mai tineri, cred ca incercarea de a se abtine si de a-i lasa pe altii din partid sa raspunda la astfel de situatii ar fi un lucru care i-ar aduce si mai multa greutate in partid.

In plus, sigur, este dificultatea pe care o are si pe care o avem cu totii de a reface intr-un fel o anumita structura ierarhica a partidului, pentru ca, dupa 2004, a fost o perioada in care partidul s-a dezvoltat mai mult pe orizontala si aceasta pierdere de autoritate de la nivel central are inca o anumita inertie si Victor Ponta se bate si cu aceasta mostenire din partid. Sunt si parti bune ale acestei situatii, dar pentru a castiga o batalie e nevoie de o comanda unitara si de o coordonare mai buna a actiunilor din teritoriu.

In plus, anii acestia in care partidul a fost in Opozitie au dus la situatii foarte speciale in teritoriu unde s-au creat mici antante nepolitice, transpartinice si in care s-au digerat sume de bani care veneau de la nivel local. Toate lucrurile acestea au dus la o pierdere de disciplina si la o neclaritate in ceea ce priveste tintele politice pe care le avem. Cred, deci, ca raman multe lucruri de facut, e important de definit, de a continua sa construiasca o relatie echilibrata cu PNL si PC, sunt unele problemele care vor trebui discutate si rezolvate si de aici o responsabilitate deosebita.

Basescu si PDL au amestecat Ungaria in problemele romanesti

Apoi va trebui vazut felul in care ne vom pozitiona si fata de alte partide. Eu cred si in nevoia unui dialog permanent si cu UDMR. Pentru cei care stiu istoria comunitatii maghiare din Romania este clar ca acum exista o batalie pentru conducerea acestei comunitati.

Eu consider ca UDMR reprezinta zona moderata, care este si ea spre o formula de radicalizare, prin faptul ca Traian Basescu si PDL au ajutat la inscrierea la tribunal a partidului lui Tokes, acceptand de fapt o interventie indirecta a premierului Orban in viata politica romaneasca.

UDMR si-a pierdut sustinerea financiara din Ungaria, participarea la guvernare este intr-un fel varianta prin care isi pot mentine finantarea pentru inca un an, pana la alegerile din 2012. Deci nu au nici ei o situatie foarte simpla, dar cred ca este important ca aceasta comunitate de un milion si ceva de oameni, vom vedea la recensamant, sa aiba reprezentare in Parlament.

Aici ajungem la o alta chestiune care mi se pare foarte grava: lipsa completa a dialogului politic in Parlament, desi ar trebui sa fie locul unde diferentele, contradictiile de interese puteau sa fie mediate, discutate cel putin, iar acum acest lucru nu mai are loc.

Cei de la PDL au descoperit frumusetea democratiei in sensul ca majoritatea ia totul, majoritatea are dreptate sau stabileste prin vot adevarul. In conditiile astea sigur ca si Curtea Constitutionala, Curtea de Conturi are majoritatea care trebuie. Nici CNA-ul nu se completeaza ca sa nu se schimbe o situatie de fapt si la Asigurari lucrurile au mers cum trebuie si la Avocatul Poporului lucrurile s-au clarificat, la televiziune lucrurile merg asa cum stim.

Facand un tur de orizont, in legatura cu Victor Ponta, am vorbit de fapt de noi ca partid in acest moment, despre faptul ca e vorba de o schimbare de generatie, de echipa, insa consider ca o schimbare de generatie la nivel de conducere trebuie sa mentina un punct de vedere: PSD este partidul tuturor generatiilor.

Victor Ponta nu mai conduce TSD-ul, el conduce PSD-ul, care este un partid al Revolutiei, chiar daca unii considera altfel, este partidul celor care au creat FSN si al celor care au infiintat FSDN si partidul celor care au fost in PSDR si cei care au creat PSD prin unirea cu PSDR si nu doar partidul pe care l-a condus Mircea Geoana din 2005 sau Ponta din 2010.

PSD este un partid care are o anumita istorie, care are simpatizanti de tot felul, care poate sa fie eficient daca reuseste sa functioneze pe formula din sport: echipa.Este Crin Antonescu si candidatul dumnevoastra la prezidentiale, sigur, de pe acum? Cum ar fi el ca presedinte al dumnevoastra, comparativ cu Basescu?

Felul in care vor arata lucrurile si scena politica in 2014 va depinde foarte mult ce se va intampla in 2012. Daca anul viitor vom da un prim semnal de schimbare, atunci sigur ca vom pregati altfel momentul schimbarii prezidentiale. Poate va fi nevoie de alegeri anticipate pentru presedinte, in masura in care acesta nu va juca jocul constitutional si nu va accepta verdictul, eu sper pozitiv, la alegerile parlamentare si nu va accepta o formula de Guvern din partea noastra.

Or, in astfel de conditii, evident ca vom avea alegeri mai repede. Formula cu Crin Antonescu este una de echilibru si incredere intre cele doua partide, pentru ca era firesc in masura in care am vorbit de o alianta, nu se poate ca un partid sa ia totul si celalalt nimic si toti sa fie multumiti, asa incat in masura in care pentru noi ar reveni responsabilitatea si postul de premier, in mod firesc, pentru liberali ar trebui sa revina postul de candidat de presedinte, pentru ca pana la urma decizia revine alegatorilor.

Vom vedea, dar repet este mult timp pana atunci, dar acum aceasta prevedere este foarte clara. E o formula de buna credinta, nu o varianta care sa dea drumul la iepuras prin centrul orasului.Cum va guverna USL, daca castiga alegerile? Va fi o guvernare de stanga, de dreapta sau un amestec? Credeti ca e pregatita USL sa gestioneze mai bine lucrurile decat a facut-o PDL, in contextul in care e posibila o noua criza?

Mai rau nu se poate. Daca va fi o guvernare de stanga sau de dreapta - mi-e greu sa va spun daca va fi o guvernare de stanga, de dreapta sau de centru. Spre deosebire de abordarile la nivel de partide, unde sigur ca punem accentul pe dimensiunea ideologica, la nivel de guvernare punem accentul pe compromisurile care sunt absolut necesare pentru o guvernare pragmatica.

Lucrurile astea s-au mai intamplat si in 1991, cand am facut parte dintr-un guvern condus de Theodor Stolojan, a fost o formula echilibrata, in definitiv a fost un guvern de serviciu, care a durat un an de zile. Evident ca necesita plata datoriilor externe, care va fi extrem de dura, iar continuarea negocierilor cu FMI si Uniunea Europeana vor duce la nevoia unor raspunsuri care cred sa fie mai bune, la nivelul guvernarii, care sa fie raspunsuri inteligente si in beneficiul Romaniei in aceasta mare competitie cu celelalte tari in conditii de criza.Ati declarat ca statul nu mai functioneaza. In cazul in care USL castiga alegerile, ce va face ca sa repare asta?

Ideea de baza a Consiliului National de vineri si sambata este aceea de a reporni discutia in interiorul partidului, dar si cu prieteni de ai nostri, pe teme ideologice. Desi suntem intr-o alianta, avem drumul propriu. Ca Partid Social Democrat urmarim cu atentie ce se intampla la nivelul stangii europene, observam felul in care se intampla anumite schimbari, mesaje noi, evaluari in Europa unei stangi moderne.

Incercam in cadrul atelierelor de la Consiliul National sa venim cu doua idei extrem de importante: statul social responsabil si democratie si libertate. Sunt doua teme pe care le-am considerat ca fiind importante, pe de o parte pornind de la situatia economica si sociala de acum, prin care incercam sa aratam ca viziunea noastra despre statul social este o viziune moderna, care nu incearca sa readuca in prim plan statul asistential, dar aratand ca pana la urma relatie dintre invidid si comunitatea in care traieste, intre cetatean si tara lui este o relatie care se bazeaza pe responsabilitate si din partea statului.

Acesta nu poate sa imparta cetatenii in doua categorii, asa cum a facut-o recent domnul Baconschi: in cei care lucreaza si cersetori, pentru ca exista o anumita dinamica a varstelor, asa incat iata copiii la scoala care nu lucreaza in fabrici si uzine au nevoie de acest ajutor din partea statului ca sa ajunga in situatia in care sa poata sa ofere la randul lor.

Statul e cel care asigura aceasta solidaritate intergenerationala, dar punand accentul pe felul in care clasa mijlocie ar putea sa se consolideze ca sa ofere resurse mai bune, mai numeroase pentru aceste politici.

Statul nu vine cu bani pe care ii ia din zona divina si ii imparte dupa aceea. Statul este instrumentul prin care noi toti stabilim prioritati si stabilim ca merita sa traim impreuna in aceasta comunitate. Pentru asta este nevoie de incredere si de credibilitate.Urmariti maine, pe Ziare.com, partea a doua a interviului cu Adrian Nastase

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4592 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

N-am citit articolul,m-am uitat la poze

Dar cred ca-i vorba de-o poveste de-a lui Nastase despre oul lui Ponta.

 

Astept Alternativa USL !

Cata vreme Basescu se va amesteca in guvernare, Romania va fi in faliment moral, economic, politic si social.

De ani buni, un psihopat corupt si dovedit, face agenda zilnica a mass media, a puterii, a opozitiei, a diasporei si, in cele din urma, a tuturor romanilor.

Scopul, unul singur. Acela de a abate atentia tuturor dela faptul ca, in mod constant, se sustrage judecatii, raspunderii penale, el insusi devenind emblematic pentru Romania corupta.

Galagia pe care o face permanent Traian Basescu trebuie sa nu lase nimanui ragazul de a-l intreba ceva despre starea lui infractionala.

Si, reuseste ! L-au urcat pe Basescu, simbolul coruptiei din Romania, pe soclul eroului luptei anticoruptie. Adica hotul care starpeste hotii. Spectacolul mediatic, de astazi, este terifiant.

Domnule Boc,domnule Lazaroiu,domana Macovei,

domnule Preda,domnule Neamtu,oamenii de dreapta din Romania

asteapta urgent coagularea dreptei!

Ce mai asteptati?

ponatnacu, o marioneta esuata in sant

O marioneta nu are nevoie de un mentor, este suficient un papusar.

Stai oleacă!

Păi,dacă Boc făcea ce nu trebuie si Băse era de altă părere,TREBUIA SĂ INTERVINĂ!
Dacă Boc joacă după ce-i cantă Băse,unde e interventia?
Comentariu la care răspund,lasă impresia că Boc ne FACE
bine si Băse il obstructionează!Săracul Boc!

Ponta Nu are nevoie de sfaturi comuniste

nastase maritat cu 2 fiice de ministri comunisti, plimbat in cercurile de distratie a lui Nicusor ceuasescu - se da mare intelept.nu degeaba il ridica in slavi comunistul iliescu

Ce facem cu tiranozaurul Basescus ?

Pentru privatizarea Petrom a semnat Basescu. Sa ne imaginam ca suntem in 2014 iar presedintele Romaniei este tiranosaurus dementus: Traian Basescus.

Ma indoiesc,Ponta fara Nastase e mort....

....Sau l-a depasit deja pe "profesor"?
S-a redeschis dosarul "sinuciderii" procurorului Cristian Panait...ucis de fapot de mafia PSD.
Cititi cu atentie acest articol:
http://romanicablues.wordpress.com/2011/03/18/socant-procurorul-panait-%E2%80%9Ce-ponta-cainele-ponta-m-a-ucis%E2%80%9D/

.

Ponta se maturizeaza pe zi ce trece ... glumele lui sunt din ce in ce mai prroaste !

e destul de interesant! Merita citit dar e cam lung!

Si acesta veriga importanta era la nivelul judecatorilor de la Inalta Curte. Ultimul scandal pornit impotriva celor de la contencios, unde au fost date toate acele hotarari care au creat probleme pentru bugetul lui Emil Boc, in mod evident au avut o nevoie de actiune de represalii si o vedem.
Ne anuntza ca nu o sa mai avem justitzie in curand!

hahaha

mai Maxi-m,tu oricum nu intelegi o iota din acest articol,cred ca nici nu te-ai aventurat sa lecturezi mai mult de doua fragmente,astfel ai fi spus si tu in doua cuvinte ce ai inteles din articol.Ca-i lung,stim si noi,tocmai pentru a pr-osti multimea,insa de inteles,putini se pot lauda ca au inteles ceva din el,iar din pacate,tu nu te numeri printre minoritari!
Doamna Irina,cu tot respectul,nu gaseati si dumneavoastra unul mai acatarii?Nici macar ochi dulci nu v-a facut,fiind pe invers!Bleah,mi-e greata de acest personaj sinistru!

Tu crezi ce spui ?

Dupa Adrian Nastase Puterea incearca sa intimideze Justitia, exista o ofensiva a acesteia mai ales impotriva Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In opinia lui Justitia este corecta, magistratii sunt incoruptibili si senatorul PSD Catalin Voicu este cinstit el fiind folosit de putere doar pentru confruntari cu judecatorii ICCJ.
Ca de obicei Nastase e alunecos, evita raspunsurile directe, o scalda cu alte cuvinte, si mai ales are tendinta de a fi excesiv de tolerant cu cei care incalca legea, si chiar de a incuraja actele de coruptie. Desi tara e unde e, nu vine cu nicio propunere concreta, mai radicala pentru a scoate tara din ***.

Tocmai matusa Tamara vorbeste de Justitie??

nasTase zis si Bombonel tocmai el vorbeste de juctitie???
Ar fi bine sa se rejudece procesul acela...
Toti curateii sint cinstiti...catalin Voicu , nastaSe..Vintu...

Aburelile lui "Bombonel"

"Micul Titulescu" păpusa de serviciu si deschizătorul de drumuri "vechi si KGB-iste"

 

Nu credeam ca pot exista procurori atat de marginiti

macar daca s-ar fi rezumat sa respecte legile tarii .
mentalitatea lui Ponta e deosebita , poate da nastere unor analize profunde psiho-sociologice despre efectele hoinarelii prin Europa la 18 ani .
Ehe , de cati nu am auzit eu ca prestau de foame ....
Da , poate Ponta nu are nevoie de sfaturi sau indemnauri , poate stie ce are de facut , ca are experienta .
Prietenul lui antenescu ; in toate .

PS - astia in puscarie spala sosetele si matura prin celule ; la baie sunt de serviciu in permanenta .

Ghilotina propaganda zi de zi pentru o friptura pe an la PDL :)))

Nastase stie daca dosarele respective vor fi lovite de neconstitutionalitate si nu vor mai ajunge in faza de judecata, ci "procuratorii" presedintelui care la comanda politica au intocmit niste caricaturi de dosare cu nicio sansa de castig pentru ei chiar si in fata justitiei bananiere din tara noastra. LASA-TE DE ... O propaganda scarboasa pentru o friptura pe an la PDL :)))

nu de mantor are nevoie

ci de creier dar inca nu se face transplant asa ca poate sa-l tina pe bombo pe post de ....pozitia si-o alege singur !

Prof. univ. dr. Nastase stie sa se poarte ca un sef de stat.

O personalitate de tip A - O prezenta Nastase, marcata de intelectualitate, bun simt, europenism, etc. versus mitocanie, semi-doctism, arhaism balcanic si comunism revopsit in capitalism, pe actuala scena politica este echivalenta cu o condamnare la moarte.

Pana acum Adrian Nastase a tacut, acum el va fi liber la critica si constructii politice viabile. In opinia mea nu Adrian Nastase ar trebui sa rasufle usurat daca dosarele respective vor fi lovit de neconstitutionalitate si nu vor mai ajunge in faza de judecata, ci "procuratorii" presedintelui care la comanda politica au intocmit niste caricaturi de dosare cu nicio sansa de cistig pentru ei chiar si in fata justitiei bananiere din tara noastra.

Pud. Nastase stie sa se poarte ca un seed de stat

"Prof. univ. dr. Nastase stie sa se poarte ca un sef de stat." Probabil, penntru ca si pe copiii de aristocrati din antichitate ii invatau sclavii cum trebuie sa se poarte. Deocamdata am vazut ca se poarta mai degraba ca o "prima doamna", probabil stie el ceva..
Pe scurt ca sa-ti raspund: Nastase stie sa se poarte ca un sef de stat - dar NU E, in timp ce Basescu (poate ca )nu stie, dar E sef de stat.
Si asta va oftica pe voi cacanii, de faceti spume zilnic la gura...

ETC,

lozinci avem si noi,spune-ne ceva concret!Stii?Nu cred...

@ ETC - ehe , macar daca mi-ar da astia

o friptana pe an , tot m'as alege cu ceva ai putea sa zici :
aha , uite coruptu' cum se infrupta pe spinarea poporului muncitor ....
mie nu-mi da nimeni nimic , sunt simplu membru si platesc cotizatie .

domnu' Nastase sa nu uite ca romanii stiu ca a vandut tara ; nu va fi vesnic si oamenii nu uita .
la fel si pt Ponta si antenescu .

De-aia ai votat si tu si Ponta in favoarea camatariei???

Ca sa salvati justitia Romaniei?

"La votul din Parlament, pt desfiintarea camatariei, atat Nastase cat si Ponta au votat impotriva desfiintarii ei. Contactati de jurnalisti, acestia au refuzat sa dea vreo explicatie.
Votul lor este cu atat mai grav cat amandoi se considera mari aparatori ai justitiei si dreptatii, unul din ei fiind procuror iar celalalt, jurist de profesie"

Astia sunt USLamistii!

 

@veni-vidi-ciuciu

- deci poate fi poreclit adi camataru' ! lol

Dece au votat contra legii anti-camatarie?

Simplu, politica lor se reduce la a obstructiona activitatea guvernului; unde zice guvernul DA ei trbuie sa zica NU. Doar la atata ii duce capul!
Si culmea, tot Nastase se plange de lipsa de dialog in Parlament..

de ce umbla liber omu asta?!mai e si parlamentar!

cat de prosti sa fim?!vadim presedinte!

 

Cap aveti. Minte va mai trebuie.

Fara facatura si diversiunea lui Basescu in 2004 nu ar fi existat Dosare instrumentate cu orice pret pe numele lui Nastase "Zambacian" si "Termopanele" :)))

Adrian Nastase, cel mai bun prim-ministru al Romaniei din ultimii 10 ani. A bagat Romania in toate structurile internationle.

Adrian Nastase a avut cateva realizari notabile. Astfel, in perioada mandatului sau, Romania a reusit sa se integreze in NATO si a facut pasi importanti spre aderarea la UE inchizand importante capitole de negociere.

Cabinetul Nastase a stat bine si la capitolul crestere economica, cea mai mare de la Revolutie pana la acea data.

PDListii sunt socialisti cu state vechi de altfel, care isi au originea in FSN si sunt mai exact schismaticii din 1992,

condusi de Petre Roman, membri cu ani multi in Internationala Socialista care, daca nu ma insel, se opuneau cu inversunare intrarii PSD - organizatie internationala,

pe criteriul ca numai domniile lor reprezinta adevaratele valori ale stangii din Romania. La doar patru ani dupa ce un partid intreg si-a dat seama, intr-o noapte,

ca de fapt convingerile intime care-l animau in lupta politica sunt de dreapta, acesti politicieni verticali ideologic apreciaza in mod constant ca tot ce este social-democrat este rau si tot ce este de dreapta este bun.

Democrat – liberalii au uitat cei 14 ani dedicati social-democratiei si activismului in Internationala Socialista si, desi in privinta dreptei sunt la nivelul varstei la care se merge la gradinita, totusi domniile lor, cu un avant eminamente sovietic. Acesti pedelisti sunt realmente simpatici - dusi cu capul.

@ETC

Aici nici tie nu ti-ar lipsi ceva in plus sau nu stii despre ce este vorba in propozitie? Nastase a fost un premier asa de mare ca meritele lui nu trec de genunchii broastei, vorba lui Creanga.

Decit inteligenti si Corupti...

Decit inteligenti si Corupti.. ca si tov Nastase Catalin Voicu..PonTa..ETC..
Mai bine prosti si cinstiti. pt ca cine este onest si cinstit este socotit prost de catre acesti tovarasi corupti...pt ca nu le pot spune "oameni"

Mafia politico-economica !

Basescu a adus tarii grave prejudicii, nu numai de imagine, ci si economice, politice si diplomatice.

Intr-adevar, coruptia, crima organizata si alte activitati ale acestei adevarate Mafii nu sunt noi, insa in ultimii ani ( cu precadere in ultimii doi ani, de cand PDL conduce practic singur Romania), fenomenul a capatat proportii incredibile, necunoscute pana in prezent. Intr-adevar, asa cum pe vremea comunistilor, Statul nu era decat o anexa a Partidului, acesta din urma folosindu-se de parghiile administrative ale statului pentru a-si pune in aplicare planurile politico-economice, tot asa si acum, Statul Roman nu este decat o anexa a PDL. Acest partid nu este altceva decat un paravan pentru Mafia politico-economica ce penetreaza, conduce si sustine Regimul actual, Romania devenind un stat mafiot similar din multe puncte de vedere cu unele regimuri sud-americane sau africane.

Un razboi propagantistic uluitor de ametitor se desfasoara din cele doua palate – Cotroceni si Victoria – contra natiei romane.

Razboiul Basescu-PDL. Eu, unul, consider ca, abia acum, Traian Basescu e terminat politic. Definitiv. si-a inceput "presedintia" cu Dosarul Flota si si-o va termina tot la Tribunal, cu Dosarul Armamentul.

 

Doua lepre

Doua lepre emanate din sistemul putred al justitiei democratice romane, nascuta gata moarta sub forcepsul tatucului kgb-ist ilici ion mosiliescul!Nasul FSN -ului si tatic, al celor doi avortoni iesiti din el PDSR SI PDL care din 4 in 4 ani ne conduc spre involutie,diavoli rosi ce au infiltrat si restul partidelor condamnindu-le la autodistrugere !

 

nu mai are nevoie a avut de la cine s-a invete

tov ilici si matusa tamara ,apropo gherla te astepta nastase

 

Nastase: Victor Ponta nu are nevoie de mentori

Corect.El are nevoie de ceva ce au de regula barbatii intre picioare.Cat despre Aditza ce sa spun.Se zice ca si el ar dori tot ce au barbatii...

 

@ conti

Saracu Ritan de Cornu-leshti se multzumeshte sa fie bine,
virtos lucrat shi indelungat pe la spate de dushmani, de
prieteni.."vecini" ..de "ciraci" politici..de oricine..
cit mai des..cu atit mai adinc sa fie..adincos,lunecos.!?

Adrian!

Dacă nu ai fi avut arogantă multă in guse,poate mai multi dintre ai tăi te votau in 2004...spre ciuda mea,care eram cu Băsescu,"prietenul"liberalilor!
Ai pierdut trenul si cu atat mai mult,nu-i mai hrăni lui Victor-un tanăr de varsta fiului meu-mica urmă de arogantă pe care o etalează,nu de putine ori!
In "popor"se vorbeste că ii esti mentor!

 

Domnule.

Ponta nu are nevoie de mentori, el s-a nascut invatat. Lucru de remarcat de cand a preluat sefia PSD.

Tov Nastase face eforturi disperate sa

se descopere; sau sa schimbe eticheta castigata cu truda si sudoarea matusicii tamara, artistic colantata peste conceptul meandrelor obosite de acelasi tatuc batran si obositor. Romanul are o caracteristica notabila de a ierta fara sa uite; sau invers. Adevarul, penibil ca si tovarasul, este ca incearca sa calce apa in ligheanul istoriei nescrise, inca.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor