Surpriza la Bruxelles: Fiul lui Adrian Nastase se va ocupa de relatia UE-Rusia

Joi, 02 Iulie 2015, ora 14:42
39908 citiri
Surpriza la Bruxelles: Fiul lui Adrian Nastase se va ocupa de relatia UE-Rusia
Foto: blog Adrian Nastase

Mihnea Nastase (foto stanga), fiul cel mic al fostului premier Adrian Nastase, a ajuns la doar 22 de ani consilierul europarlamentarului PSD Catalin Ivan, urmand sa se ocupe, printre altele, si de "relatia UE-Rusia".

"Pe Mihnea l-am cunoscut la Parlamentul European, unde a avut colaborari cu colegi din delegatia europarlamentarilor PSD. Cand s-a eliberat un loc la mine in echipa, l-am chemat sa lucram impreuna. Am avut mai multe discutii cu Mihnea, iar in urma acestora am decis sa-l angajez.

Este un tanar foarte pregatit, cu foarte mult bun-simt si dornic de munca. Evident ca a contat si faptul ca-l cunosc pe tatal sau, dar nu a fost decisiv acest fapt in alegerea mea. Mihnea se va ocupa in echipa mea de activitatea in comisia de relatii externe si de relatia UE - Rusia", a declarat eurodeputatul Catalin Ivan, pentru Libertatea.

Catalin Ivan este adversar declarat al premierului Victor Ponta, si el un apropiat al lui Adrian Nastase.

Mihnea Nastase a facut studii politice la Londra, iar in prezent isi face masteratul, scrie sursa citata.

In luna ianuarie, brokerul Cristian Sima, fugit in Elvetia dupa un scandal declansat in tara, a postat pe Facebook un comentariu despre studiile lui Mihnea Nastase.

"In 2007 printul Dimitrie Sturdza (...) inventa o bursa de studii pentru un copil roman care sa studieze la liceul Alpinum de aici (Elvetia - n.red.). Taxa la liceu pe un an 80.000 chf. Bursa o castiga Mihnea Nastase, care studiaza aici in 2007-2011. Bursa a fost apoi desfiintata, a avut un singur beneficiar. Inca imi povestesc colegi si fostul director, cum venea tata Adrian sa bata cu pumnul in masa la ei, obisnuit ca la Bucuresti, ori de cate ori Mihnea nu avea notele dorite. La sfarsit, Mihnea nu a putut sa mearga la Cambridge, unde dorea tata, si tata Adrian a facut un scandal monstru in liceu", a scris Sima.

Tot pe Facebook, Sima a scris si despre notele obtinute de Mihnea Nastase. "Anul 1 a fost usor, jalea a inceput in anul 3-4 si mai ales la bacalaureat", a mai scris Sima, care a aratat si ca povestea a fost recunoscuta de Adrian Nastase, intr-un comentariu in care spunea ca "Mihnea a incheiat primul an de liceu cu media generala 5,46 din 6 posibile. I-am trimis, mandru, notele obtinute lui Dimitrie Sturdza, pentru a-i arata ca nu-si iroseste banii cu bursa lui".

Mihnea Nastase a mai fost subiect de presa in 2010. Dupa ce si-a desenat o zvastica pe mana la o petrecere, tatal sau l-a pedepsit trimitandu-l in vacanta la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel", pentru a invata despre crimele nazismului.

Nastase isi pedepseste fiul fiindca si-a desenat o zvastica pe mana

C.B.

#Mihnea Nastase consilier Catalin Ivan, #Catalin Ivan consilier fiu Nastase , #DNA