Frica de Nastase (Opinii)

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 00:01
5861 citiri
Frica de Nastase (Opinii)
Foto: bestfm.ro

Desi starile sufletesti de teama si frica sunt omenesti, atunci cand sunt provocate cu buna stiinta si cu un anume scop duhnesc a manipulare, ipocrizie si cinism.

Daca mai multi politicieni au avut a face in diverse situatii cu Adrian Nastase si nu au jucat cinstit, dupa eliberarea sa conditionata, poate sa le fie teama sau frica oricat poftesc.

S-ar putea ca viitorul sa-i dea sansa sa-i "popeasca" si el la randu-i. Intrebarea este daca va dori-o.

Descrierea starii de fapt

Mai intai observatiile: au aparut jurnalisti, formatori de opinii si invitati prin studiouri TV care fac uz de pozitia lor spre a trimite mesaje de prevenire/atentionare a lui Basescu si a sustinatorilor sai asupra pericolelor reprezentate de un Nastase razbunator.

Nici tabara cealalta nu ramane mai prejos: chipurile, proaspat eliberatul conditionat n-ar avea dreptul sa faca politica pana in 2016, confundand interdictia unor drepturi civic-electorale cu dreptul la o activitate lucrativa sau la opinie.

Deja anumite ziare, mai ales acelea care au incercat sa induca un nivel de asteptare populara prin prevestirea ruperii USL si a despartirii celor doi lideri, Crin Antonescu si Victor Ponta, au trecut la scenarii dintre cele mai amenintatoare: va fi un concurent pentru Victor Ponta la Palatul Victoria sau il va impiedica pe Crin sa candideze la presedintia Romaniei; sub coordonarea lui Nastase, mare specialist in jocuri politice, se va intari PSD, ca drept dovada a si aparut un sondaj de opinie bine "asezonat", si se va rupe USL.

Zvonuri si consecinte

In completarea starii de frica, aceiasi alarmisti de serviciu arunca pe piata zvonurilor fel de fel de supozitii: Nastase nu va sta mult sa simta "aerul tare al libertatii" fiindca va fi reincarcerat in dosarul Zambaccian sau in cel legat de posesia unor arme fara documente legale, de una dintre ele facand uz in seara incercarii de a se sinucide. Mai sunt si alte "posibilitati".

Apoi explicatiile: Adrian Nastase nu si-a facut publice intentiile, nici politice, nici profesionale, decat sub forma unor generalitati. Va medita asupra viitorului sau, ceea ce face fiecare individ demn de luat in seama. Singura certitudine, are o profesiune: profesor la Universitatea Bucuresti si autor consacrat in domeniul dreptului (international).

Despre notorietatea personajului

In privinta carierei politice, se poate spune ca e politicianul cu cele mai multe functii, de la presedinte al Camerei Deputatilor, la prim ministru si ministru de Externe. Practic, din 1989 incoace, nu cred ca a avut vreo perioada fara functii de prima importanta si vizibilitate fie la FSN, PDSR, PSD, fie in institutiile centrale. Un om cu o asemenea notorietate nu poate trece neobservat in spatiul public.

Cat despre dreptul de a face politica trebuie spus ca nimeni nu i-l poate interzice: e vorba de conditia umana, de zoon politikon. Asadar, nimeni nu poate opri o personalitate cu un astfel de background si o asemenea notorietate sa scrie carti, sa conferentieze pe diverse teme sau sa consilieze pe oricine il solicita, personaj, formatiune, partid sau coalitie.

Motivele desfigurarii politice

Probabil ca acesta este principalul si adevaratul motiv al incercarilor continue de discreditare a lui Adrian Nastase, ca nu cumva sa creeze turbulente pe o piata politica in care sunt implicati actori foarte importanti, agentii straine, mai cu seama, specializate in PR si advertising sau diferite personalitati din presa, firme romanesti aparute ca ciupercile dupa ploaie, toate aflate intr-o concurenta acerba pentru consiliere politica. Pe bani foarte multi. A caror provenienta e mereu dubioasa din pricina unui cadru legal lasat aproape in voia sortii.

Un atribut la fel de important il constituie influenta si respectul de care se bucura proaspat eliberatul in randul nu doar al colegilor de partid.

De aici incercarea fie de eroizare, fie de ostracizare. Iar acapararea acestei influente sau contracararea ei par sa fie alte tinte ale celor mai importanti jucatori, da, jucatori, de pe prima scena politica damboviteana.

Caci pana la instaurarea unui climat politic normal si european atat in spatiul public, cat, mai cu seama, in institutiile si puterile statului de drept, va mai curge multa cerneala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase eliberare conditionata viitor politic, #teama frica manipulare , #eliberat