Nastase, la Tribunalul Ilfov: Sper sa putem vorbi diseara (Video)

Joi, 21 August 2014, ora 12:01
3720 citiri
Nastase, la Tribunalul Ilfov: Sper sa putem vorbi diseara (Video)

Adrian Nastase a fost adus, joi, la Tribunalul Ilfov, care ia in discutie propunerea de eliberare conditionata a fostului premier, acesta spunandu-le jurnalistilor, dupa ce a fost scos din duba, ca spera sa poata vorbi diseara.

Fostul premier a fost adus cu o duba de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Ilfov, care ia in discutie contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a lui Nastase, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare.

Adrian Nastase are in continuare barba, pe care si-a lasat-o dupa ce a fost condamnat in dosarul "Zambaccian". Fostul premier a venit imbracat cu un costum si, dupa ce a fost coborat din duba, a zambit, s-a oprit pentru cateva secunde in fata jurnalistilor si le-a spus: "Sper sa putem vorbi diseara".

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a declarat, la intrarea in sediul Tribunalului Ilfov, ca spera ca astazi sa ia sfarsit calvarul pentru Adrian Nastase.

Avocatul a precizat ca a citit motivele contestatiei procurorilor si nu a gasit niciun element care sa aiba o valoare de proba si sa contrazica ceea ce s-a constatat ca motiv pentru eliberarea lui Adrian Nastase.

Cazacu a mai spus ca va fi un duel judiciar, dar aparatorii lui Adrian Nastase sunt realisti si calmi, asteptand o decizie de eliberare a fostului premier.

Decizia Tribunalului Ilfov va fi definitiva, astfel ca, daca instanta va dispune eliberarea conditionata, Adrian Nastase va putea parasi Penitenciarul Jilava.

Andrei Nastase: Sper sa am motive sa-mi dau barba jos

Fiul cel mare al lui Adrian Nastase, Andrei, a declarat joi, la Tribunalul Ilfov, ca spera ca instanta sa respinga contestatia DNA si sa dispuna eliberarea conditionata a tatalui sau, acesta reprezentand si un motiv pentru care si-ar da barba jos. Alaturi de el a fost si fratele mai mic, Mihnea.

Intrebat daca familia i-a pregatit un program special lui Adrian Nastase in cazul in care ar fi eliberat, Andrei Nastase a spus ca nu s-au facut planuri concrete pentru ca nu este bine sa fie facute planuri in avans. El a precizat ca in cazul eliberarii tatalui sau, vor exista clipe placute in familie.

Intrebat daca statul a reusit recuperarea celor aproximativ 600.000 de euro constatati ca mita in dosarul "Zambaccian", Andrei Nastase a refuzat sa raspunda, precizand ca o astfel de intrebare va primi raspuns doar daca vine din partea instantei de judecata.

De ce poate fi eliberat Nastase

Judecatoria Sectorului 4 a decis, in 23 iulie, ca Adrian Nastase, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii", poate fi eliberat conditionat, in urma executarii unei treimi din pedeapsa.

Propunerea a fost inaintata Judecatoriei Sectorului 4 de comisia responsabila din Penitenciarul Jilava, care a aratat ca Adrian Nastase "a avut un comportament foarte bun pe perioada detentiei, nefiind sanctionat disciplinar".

Instanta a apreciat ca exista premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea lui Adrian Nastase si ca acesta, prin participarea activa la programele desfasurate in vederea pregatirii graduale pentru liberare, si-a format si consolidat o atitudine corecta fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala.

Judecatorul a mentionat ca scopul preventiv si educativ al pedepsei a fost atins, iar functiile de exemplaritate si eliminare temporara ale pedepsei au fost indeplinite, "astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional".

Instanta suprema i-a condamnat in 6 ianuarie, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Nastase a fost incarcerat in aceeasi zi.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

#Adrian Nastase eliberat, #Adrian Nastase inchsoare , #eliberat
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Iar eu sper sa puteti vorbi diseara
Poza wert
wert
rank 5