Adrian Nastase ar putea fi eliberat in decembrie - Avocat

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 23:16
5883 citiri
Adrian Nastase ar putea fi eliberat in decembrie - Avocat
Foto: Arhiva

Unul dintre avocatii lui Adrian Nastase sustine ca acesta ar putea fi eliberat in luna decembrie. Lucian Bolcas considera ca publicarea motivarii in cazul arestarii fostului premier, publicata luni, a fost intarziata intentionat.

Lucian Bolcas a spus, luni seara, la B1Tv, ca intarzirea cu cinci luni a publicarii motivarii este o decizie politica, pentru ca Nastase sa nu poata ataca decizia la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Bolcas crede ca fostul premier ar putea fi eliberat in decembrie.

"Ca a aparut motivarea asa de tarziu este o problema, pentru ca stiti ca atacarea la Curtea Europeana a Drepturilor Omului se face intr-un termen delimitat, sase luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii...S-ar putea sa fie liber inca din decembrie pentru ca la reducerea de la lege cu o treime se adauga zilele castigate datorita unui regim de activitate" a spus Bolcas.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au facut publica, luni, motivarea deciziei definitive prin care Adrian Nastase a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii".

In textul de 400 de pagini se arata ca "Adrian Nastase, in calitate de presedinte de partid la momentul la care au fost savarsite faptele pentru care a fost judecat si condamnat, avea o mare influenta asupra celor considerati complici in dosar".

Magistratii noteaza ca Nastase a coordonat organizarea simpozionului "Trofeul Calitatii", pentru a strange bani pentru campania electorala la prezidentialele din 2004.

"Instanta de recurs considera intemeiata opinia majoritara exprimata de prima instanta, in sensul ca - exemplul inculpatilor (...) trebuie sa reprezinte un puternic semnal de alarma in primul rand pentru toti reprezentantii clasei politice din Romania, cu mesajul ca ei nu sunt mai presus de lege (legea finantarii partidelor politice - n.red.), ca faptele penale si, in particular, cele de coruptie, pe care intentioneaza sa le comita, nu vor ramane nesanctionate, chiar daca, deseori, trece un interval de timp mai indelungat de la momentul savarsirii lor si pana la aplicarea pedepselor, perioada de timp de care inculpatii nu sunt, intotdeauna, straini".

Judecatorii mai noteaza ca activitatea desfasurata de inculpatii din acest dosar reprezinta, "fara echivoc, un caz de coruptie la cel mai inalt nivel", intrucat era Nastase "unul dintre cei mai importanti exponenti ai clasei politice romanesti, presedinte al celui mai mare partid politic la nivelul anului 2004, prim-ministru in functie la acel moment si candidat cotat cu sanse reale la cea mai inalta demnitate a statului roman".

Motivarea in cazul Nastase: Judecatorii explica, in sfarsit, de ce l-au bagat la inchisoare

Totodata, judecatorii sustin ca si cei care ar putea dori candva sa contacteze politicieni pentru a-i ajuta in activitati ilegale se vor gandi de mai multe ori dupa aceasta condamnare.

Instanta arata ca, in acest caz, nu a fost vorba despre o simpla finantare ilegala a unei campanii electorale, ci despre punerea la dispozitia lui Nastase a unor fonduri ilicite de patru ori mai mari decat cele declarate oficial pentru intreaga campanie electorala a acestuia.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Adrian Nastase eliberare inchisoare, #Nastase eliberat inchisoare , #impuscat