Avocatul Ion Cazacu: Adrian Nastase este constient si va lupta pentru viata lui

Joi, 21 Iunie 2012, ora 01:42
2154 citiri
Avocatul Ion Cazacu: Adrian Nastase este constient si va lupta pentru viata lui

Avocatul Ion Cazacu, care l-a aparat pe Adrian Nastase in procesul "Trofeul Calitatii", a ajuns miercuri noapte la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a apucat sa-l vada pentru cateva clipe pe fostul premier, care a incercat sa se sinucida dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Cazacu a spus ca Adrian Nastase este constient, precizand ca nu s-a asteptat la un asemenea gest din partea fostului premier, informeaza Romania Tv.

"L-am vazut, este constient, a fost supus unor investigatii si a fost urcat la un alt etaj. Nu fac niciun fel de presupuneri, probabil veti avea un comunicat oficial din partea spitalului. Am schimbat o strangere de mana si cred ca va lupta pentru viata lui. Nu pot sa ma exprim in privinta starii lui, am vazut doar ca a deschis ochii si a comunicat cu mine macar din priviri", a explicat Ion Cazacu.

Avocatul a precizat ca fostul premier nu i-a lasat nicio clipa senzatia ca ar fi putut recurge la un asemenea gest.

"Am vorbit cu domnul Nastase la o jumatate de ora dupa verdict, era un om calm responsabil. M-a intrebat ce proceduri urmeaza, i-am explicat ca le vom demara dimineata, dar ca acestea nu conduc la o amanare a executarii pedepsei".

Adrian Nastase, tentativa de sinucidere

Adrian Nastase a fost scos, miercuri seara, din locuinta din Zambaccian in ambulanta, pe targa, avand ochii inchisi, acoperit cu o patura albastra si avand un fular in jurul gatului.

Potrivit Politiei, Adrian Nastase s-ar fi impuscat cu un revolver pe care il avea in sertarul de la birou. El a recurs la acest gest in momentul in care politistul sosit la resedinta sa i-a aratat mandatul de punere in executare a sentintei ICCJ.

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare - decizie DEFINITIVA

Decizia in dosarul Trofeul Calitatii este definitiva si urmeaza sa fie pusa in executare.

#Adrian Nastase impuscat, #Adrian Nastase tentativa sinucidere, #Adrian Nastase condamnat inchisoare , #impuscat