Ce spune doctorul care l-a ingrijit pe Nastase imediat dupa ce s-a impuscat

Marti, 26 Iunie 2012, ora 19:47
9499 citiri
Ce spune doctorul care l-a ingrijit pe Nastase imediat dupa ce s-a impuscat

Sorin Lepa, doctorul de pe ambulanta care i-a acordat ingrijiri medicale lui Adrian Nastase la doua minute dupa ce s-a impuscat, a refacut sirul evenimentelor, refuzand totusi sa spuna daca echipa sa a fost contactata prin serviciul 112 sau trimisa la locuinta fostului premier de ministrul Ioan Rus.

"Nu va pot spune asta, sunt lucruri care tin de misiunea noastra si nu imi permit sa vi le dezvalui. Sunt chestiuni secrete. Noi am primit o misiune, aceea de a acorda asistenta medicala unui pacient si asta am facut atat cat am putut de bine. Pentru mine, domnul Nastase a fost un pacient ca oricare altii pe care i-am intalnit in cei 22 de ani de ambulanta.

Eu am ajuns acolo, mi s-a spus ca e vorba de un pacient in varsta de aproximativ 60 de ani de care trebuie sa am grija si asta am facut. I-am acordat toate elementele de asistenta pe care le cer protocoalele internationale, iar mai departe, a fost problema camerei de Urgenta a Spitalului Floreasca, unde l-am transportat", a declarat acesta pentru Pagina Intai.

Acesta sustine ca nu stia despre cine este vorba si ca a aflat abia cand a intrat in casa.

Lepa nu a vrut sa spuna nici in ce a constat asistenta medicala acordata lui Nastase, dar a precizat ca au stat in jur de 25 de minute in casa.

Cutremur in cazul Nastase: Politisti de la urmariri, la Spitalul Floreasca

Referitor la celebrul fular de la gatul pacientului Nastase, doctorul a mentionat ca a fost dorinta familiei pentru a se acoperi rana.

"Sunt lucruri care tin de intimitatea pacientului si a familiei lui. Asa au dorit, sa punem acel fular in jurul gatului, pentru ca rana sa nu se vada. De fapt, i l-a pus cineva din familie. Eu, fiind cadru medical, sunt obligat sa respect dorinta de intimitate a pacientului", a spus Lepa.

Medicul a precizat ca nu a fost un caz dificil, dar ca presiunea presei a fost extrem de mare.

"Am 22 de ani de cand lucrez pe ambulanta, deci m-am confruntat si cu alte situatii dificile. Singura presiune in plus a fost cea creata de presa. Ziaristii s-au urcat pur si simplu pe masina, la un moment dat nu puteam sa urcam cu pacientul pe targa. Iar apoi, ii facusem perfuzii, era monitorizat, dar nu puteam sa iesim din cauza ca era plin de jurnalisti urcati pe masina!

Numai in Romania se poate intampla asa ceva! In mod normal, trebuia sa vina Politia, sa asigure zona, sa ne putem face treaba si sa nu fim sub presiune, pentru ca suntem si noi oameni ca toti ceilalti. Cand am ajuns acolo, era deja atata presa, incat aveai senzatia ca esti la Revolutia de la 1848...", a mai spus Sorin Lepa.

Citeste si:
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacționat marți, 25 ianuarie, după ce liderul USR, Dacian Cioloș, i-a cerut demisia din cauza modului în care a gestionat criza energiei. ”Dacian...