Dan Sova, despre cazul Nastase: Pozitia Monicai Macovei este absurda

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 15:08
2591 citiri
Dan Sova, despre cazul Nastase: Pozitia Monicai Macovei este absurda

Senatorul Partidului Social Democrat (PSD) Dan Sova considera ca pozitia europarlamentarului Monica Macovei privind starea lui Adrian Nastase "este absurda si arata rautate viscerala", se arata intr-un comunicat al PSD.

"Reactia doamnei Macovei arata pana unde a ajuns politica PDL de instigare la ura. Ceea ce a facut Ioan Rus este uman. Nu a ajutat pe nimeni sa se sustraga de la nimic.

Inteleg insa ca pozitia Monicai Macovei deriva din dragostea ei netarmurita pentru anchetele de tip stalinist, din vremuri de trista amintire, in care 'dusmanii poporului' erau umiliti public inainte sa fie trimisi la canal. Reflexele de procuror comunist nu par sa dispara cu mare usurinta", spune Dan Sova.

Monica Macovei cere demisia lui Ioan Rus, pentru tratamentul preferential acordat lui Nastase

Acesta a adaugat ca fostul ministru al Justitiei are "o pozitie rusinoasa si inumana", referitor la declaratiile lui Macovei facute cu prilejul Congresului de constituire al Partidului Noua Republica.

De asemenea, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a comentat solicitarea Monicai Macovei ca ministrul de Interne, Ioan Rus, sa demisioneze in urma actiunilor sale din cazul Adrian Nastase.

"Ioan Rus a procedat corect, a procedat uman. Sunt colegi ai Monicai Macovei din PDL carora le este pur si simplu rusine ca fac parte din acelasi partid cu o persoana lipsita de orice fel umanitate si care nu stie altceva decat sa genereze ura. Cred ca nici macar Traian Basescu nu este capabil de atata rautate", arata Olguta Vasilescu.

Macovei: Am dubii ca diagnosticul lui Nastase este corect

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat sambata ca are dubii ca diagnosticul pus social-democratului Adrian Nastase de catre dr. Serban Bradisteanu ar fi unul corect.

"(...) Faptul ca diagnosticul il pune doctorul Bradisteanu, care a fost senator PSD si cercetat pentru coruptie, nu-mi da o stare de liniste cu privire la faptul ca diagnosticul este unul corect", a afirmat europarlamentarul PDL.

Ea a precizat ca Adrian Nastase este tratat preferential si a spus ca fiecare zi de spitalizare ii scade din pedeapsa stabilita de justitie.

Monica Macovei a mai spus ca nu intelege de ce Adrian Nastase nu este transportat pentru a fi tratat la Spitalul Penitenciar Rahova.

Citeste si:
Cancelaria Premierului ar putea crește posturile cu 50%, deși angajările în instituțiile publice au fost înghețate
Cancelaria Premierului ar putea crește posturile cu 50%, deși angajările în instituțiile publice au fost înghețate
Un proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de luni, 27 iunie, prevede că numărul maxim de posturi din Cancelaria Prim-ministrului ar putea creşte de la 57 la 103....
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple...