Liderul socialistilor din PE, despre tentativa de suicid a lui Nastase: Un dezastru personal

Joi, 21 Iunie 2012, ora 11:05
3006 citiri
Liderul socialistilor din PE, despre tentativa de suicid a lui Nastase: Un dezastru personal
Foto: Euinside.eu

Tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Nastase este "un dezastru personal", considera liderul grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda.

"Dupa parerea mea, este un dezastru personal ce a facut fostul premier, pentru ca indiferent cum a incalcat legea, a facut multe pentru tara sa, in special pentru apropierea tarii de Uniunea Europeana. Prin urmare, gestul sau umbreste situatia politica din Romania de azi. Deplang ce i s-a intamplat lui ca persoana care a lucrat in beneficiul Romaniei atat de multi ani", a declarat Hannes Swoboda la RFI Romania.

Adrian Nastase a lasat un bilet de adio

"Nimeni nu e deasupra legii, e un principiu. Dar pe de alta parte, nu numai in acest caz, ci in general ar trebui tratata situatia intr-un mod umanitar. Dar sigur, nu tine de mine, sa spun din exterior, ce trebuie facut, justitia este independenta si e libera sa decida", a adaugat liderul grupului socialist din PE.

Intrebat daca, pana la urma, condamnarea lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare este o veste buna pentru Bruxelles, care a cerut intotdeauna verdicte definitive in cazuri de mare coruptie si eventual condamnarea "pestilor mari", Swoboda a raspuns ca indiferent de notorietatea inculpatilor, ei trebuie sa ajunga in fata justitiei si condamnati.

Nastase a incercat sa se sinucida: Ce spune Opozitia

"Indiferent daca esti un peste mare sau mic, trebuie sa ajungi in fata justitiei si condamnat. Sper doar ca sistemul judiciar nu decide selectiv cine trebuie condamnat si cine nu. Pentru Bruxelles, condamnarea lui Adrian Nastase e o veste nici buna, nici rea. Tot ce vrem noi este un obiectiv: ca justitia nu alege in mod deliberat anumiti oameni pe care sa-i condamne, ci ca incearca sa-i condamne pe toti cei care incalca legea", a adaugat socialistul.

In opinia lui Hannes Swoboda, "intotdeauna, in cazurile pestilor mari" poti privi situatia din doua puncte de vedere: e bine ca "pestii mari" dau socoteala pentru ce au facut, dar, pe de alta parte, va exista mereu sentimentul ca dosarele sunt instrumentate politic. Si nu e doar cazul Romaniei".

Citeste mai multe despre Liderul socialistilor din PE, despre tentativa de suicid a lui Nastase: Un dezastru personal pe RFI Romania.

Citește și:
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...
În cât timp va dispărea complet dosarul cu șină în România: ”Există o teamă de digitalizare”
În cât timp va dispărea complet dosarul cu șină în România: ”Există o teamă de digitalizare”
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că dosarul cu şină va dispărea din România în 3-5 ani, acesta fiind un termen rezonabil, având în vedere...