Mic indreptar al unei sinucideri reusite (Opinii)

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 13:10
5317 citiri
Mic indreptar al unei sinucideri reusite (Opinii)
Foto: Antena3

Nu e vorba aici despre bancul care indica cianura drept solutie, ci despre povestile unor romani care au si ei motive sa-si puna capat zilelor, conventional vorbind, dar in logica unei lumi fara credinta si fara puterea de a-si gasi puterea de a o cauta. Sedusa si abandonata de politicieni.

Poate ca intr-o zi, la anul, dupa opt luni de umilinta in care-L va descoperi pe Dumnezeu, deci va reincepe sa zambeasca nu deoarece are o echipa de filmare in fata, ci pentru ca va avea convingerea ca a inteles, in sfarsit, rostul oamenilor, Adrian Nastase isi va pune o intrebare: unde am gresit?

Si va porni la drum, printre dealuri, cu o bocceluta cu mamaliga si ceapa in spate, intreband suflarea din fata ochilor - dintr-o data nu o masa de ciumeti, ci persoane - cam ce o mana in lupta.

Absolut nimic! Ceea ce vedeti, domnisorule, nu-i o lupta, ci un lesin inertial, un palc de zombi, dar noi nu vorbim de asta. E un lesin vesel, caci inca suflam, multumim frumos!

O dascalita de biologie, pe care toti profii o vedeau in fruntea generatiei de tineri cercetatori, are incapatanarea sa nu pupe rectorul in fund si nu se afiliaza politic. Periculoasa. La margine cu ea, sa simta cizma democratiei pana cand va veni in genunchi sa ceara sa i se permita destinul!

Va avea atunci 50 de ani si doua fete studente in Franta care tocmai au anuntat-o ca nu se mai intorc in tara. Streang? Nu, rugaciuni!

Un rezident care a facut Medicina cu doua perechi de pantaloni din stofa, a spalat vase noaptea si a carat deseuri de beton cu spinarea, a descoperit ca daca leaga ligamentele in stea, nu in cruce, cusatura tine mai bine. E urat, are ochelari grosi, il cheama prost, il cheama cu un nume de care nu a auzit nimeni, se fereste de viata de partid si viseaza sa descopere genunchiul din argint ieftin.

Intr-o zi cere sa nu mai duca servieta sefului de sectie si vrea o sansa. Sectia rade cu spume. Streang? Nu, Grecia, ladite cu portocale.

Un inginer pensionar se lupta de 15 ani sa readuca in familie casa bunicilor, acum sediu de partid. Si-a pierdut un brat la Revolutie. Un samsar de drepturi litigioase, cu Mercedes alb, il scuteste de chinuri la un pret ridicol. Profita de faptul ca nu-si gaseste un act ars in incendiu, iar functionarii de la arhive sunt aroganti. In plus, nu le plac ciungii.

Peste sase luni, casa adaposteste un restaurant de lux, unde se angajeaza lustragiu. Incurca pantofii lui bulibasa si e dat afara. Streang? Nu, o poza cu azilul de batrani, unde lista de asteptare contine o mie de nume. Ce bine, santierul angajeaza paznici!

Alegeri. Sa-i dam jos! Pai pe cine punem? Pe ceilalti. Dar astia ce-au? Nimic. Asa vor ei. Se sinucid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase inchisoare Rahova, #Nastase impuscat sinucidere , #impuscat