Nastase ar putea ramane internat doua saptamani - afla concluziile medicilor

Joi, 21 Iunie 2012, ora 12:52
3225 citiri
Nastase ar putea ramane internat doua saptamani - afla concluziile medicilor

Medicii care l-au operat, joi dimineata, pe Adrian Nastase au declarat ca fostul premier ar putea ramane internat doua saptamani.

"Pacientul se afla internat la Terapie Inensiva, este monitorizat post-operator. In functie de evolutia sa ii vom indeparta tuburile de drenaj. Plagile au fost la nivelul gatului si al umarului drept. Pentru astfel de cazuri, durata de spitalizare este de aproximativ doua saptamani", au declarat medicii de la Spitalul Floreasca pentru NewsIn.

Adrian Nastase s-a impuscat in gat - avocatii cer amanarea executarii pedepsei

Profesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, a declarat ca in mod sigur Nastase va ramane cateva zile internat.

"Din fericire nu au fost leziuni vitale, nu au fost afectate formatiuni anatomice de importanta vitala. Putem spune ca pacientul a avut noroc. Traiectul proiectilului era in imediata vecinatate a unor formatiuni anatomice vitale", a spus Lascar.

Anchetatorii vor ridica toate armele detinute de Adrian Nastase

Acesta a precizat ca operatia a durat 60 de minute.

Seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca a adaugat ca pacientului nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale.

"Din fericire, nu au fost leziuni vitale. Nu va ramane cu sechele, ci cu cicatrice", a mai spus Lascar.

Acesta a explicat pentru Agerpres modul in care a decurs interventia chirurgicala.

"Am deschis traiectul, distanta dintre orificii fiind de opt centimetri, am indepartat tesuturile distruse, cheagurile si pulberile si am instalat tubul de dren care va fi indepartat in zilele urmatoare, in functie de evolutie. A fost o leziune care a permis temporizarea interventiei, pacientul fiind compensat si adus intr-o stare stabila. A avut efectiv noroc. Proiectilul a trecut la milimetri de carotida. A atins si laringele, insa fara sa afecteze coardele vocale", a explicat profesorul.

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri seara, impuscandu-se in cap, insa unul dintre politisti a intervenit, iar fostul premier s-a ranit la gat. Gestul a fost facut in urma aflarii sentintei in cazul "Trofeul Calitatii". Fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare.

Liderul socialistilor din PE, despre tentativa de suicid a lui Nastase: Un dezastru personal

Inainte de momentul tentativei de suicid, Nastase le-a spus politistilor ca vrea sa ia cateva carti din biroul sau, insa intr-un moment de neatentie al acestora a luat pistolul si a tras.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Nastase impuscat operatie spital, #Nastase impuscat, #Nastase tentativa sinucidere, #Nastase impuscat puscarie, #Nastase impuscat operatie , #impuscat