Nastase, la 3 ani de la tentativa de sinucidere: Incerc sa inteleg mana destinului

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 17:13
8488 citiri
Nastase, la 3 ani de la tentativa de sinucidere: Incerc sa inteleg mana destinului

Fostul premier Adrian Nastase a scris pe blogul sau, la trei ani de la tentativa de sinucidere, ca priveste in urma si incearca sa inteleaga mana destinului, aratand ca ziua de 20 iunie este trista si la fel de cenusie ca ultimii trei ani.

"Au trecut trei ani. Cenusii, cum este si ziua de astazi. Privesc in urma si incerc sa inteleg mana destinului, care a hotarat altceva decat hotarasem eu. Nu cred ca a fost doar vigilenta si rapiditatea ofiterului de politie.

Privesc in jur si vad cum se darama multe din lucrurile in care am crezut. In numele unor principii inalte, apar conditiile unui statut colonial.

Nu inteleg rosturile actuale ale guvernarii, ale politicii, vanatoarea mediatica dupa infractori. Am sentimentul ca recitesc 'Jocurile foamei', cartea lui Suzanne Collins.

Traiesc mai mult in familie. Sper ca Andrei si Mihnea sa aiba mai putine regrete si motive de nostalgie", a scris Adrian Nastase pe blogul personal, sambata, cand se implinesc trei ani de la data la care, dupa condamnarea la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", a incercat sa se sinucida.

Adrian Nastase mai spune ca i se pare ca Traian Basescu a avut dreptate recent cand a spus ca "cine sapa groapa altuia cade singur in ea".

"Pentru mine, ziua de astazi este trista. Imi aduce aminte de revolta pe care am simtit-o atunci, iar anii care au trecut au aratat si lipsa de 'utilitate' politica a acelei hotarari 'cu caracter exemplar', in ceea ce priveste finantarea campaniilor electorale.

Nu am vrut sa comentez, in ultima vreme, declaratiile lui Basescu dar mi s-a parut ca avea dreptate recent cand a spus ca cine sapa groapa altuia cade singur in ea.

Cine va beneficia, in final, din aceasta isterie publica a arestarilor si condamnarilor? Vom afla raspunsul peste cativa ani, atunci cand vom examina, din nou, ponderea capitalului strain in economia romaneasca.

Faptul ca partidele se intrec in reglari de conturi, folosind institutii ale statului si neintelegand ca este nevoie de reglementari legislative coerente si moderne, se va intoarce, in final, impotriva lor", se mai arata in mesajul postat pe blog de fostul premier, care luni va implini 65 de ani.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Dupa condamnarea sa, doi ofiteri de politie au mers la locuinta lui Nastase, pentru a pune in executare mandatul si a-l duce la penitenciar. La scurt timp dupa venirea celor doi ofiteri, fostul premier a incercat sa se sinucida, la locuinta sa din strada Zambaccian, cu un revolver Smith&Wesson, calibru 38 special.

Nastase a fost internat la Spitalul Floreasca in 20 iunie 2012 si operat o zi mai tarziu, ramanand in unitatea medicala pana in 26 iunie, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, pentru executarea pedepsei.

In 18 martie 2013, Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

In 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost din nou incarcerat, dupa ce a fost condamnat, in dosarul "Zambaccian", la patru ani de inchisoare cu executare. Nastase a stat in penitenciar pana in 21 august 2014, cand a fost eliberat conditionat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa.

Adrian Nastase spunea, in aprilie 2013, la Antena 3, ca tentativa lui de sinucidere, despre care unii au spus ca ar fi fost o "inselatorie", a fost ceva adevarat, demonstrat de semnele de pe corupul sau. "Glontul acela a trecut la un milimetru de carotida. (...) A trecut prin umar, s-a lovit in os si a ricosat", a spus atunci Nastase.

Fostul premier preciza ca atunci cand au venit ofiterii de politie sa il duca la penitenciar, avea revolverul in buzunarul stang.

"L-am scos cu mana stanga, stateam asezat pe scaun, politistul statea in fata mea. Am spus 'Imi pare rau ca vei fi implicat in aceasta poveste', stiind ca poate avea probleme.

Din fericire, scotand revolverul cu stanga, inainte de a-l trece in mana dreapta - eu nu trag cu stanga - el s-a repezit, m-a daramat, ne-am luptat, eu incercand sa mentin pistolul in stanga.

In final am reusit cu stanga sa indrept revolverul spre mine, intr-un unghi ciudat, de jos, incercand sa-l protejez sa nu trag in el", povestea atunci Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Nastase tentativa sinucidere, #Nastase impuscat gat , #impuscat