Nastase: Mi-am indreptat revolverul spre zona capului si am apasat pe tragaci!

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 16:02
4397 citiri
Nastase: Mi-am indreptat revolverul spre zona capului si am apasat pe tragaci!
Foto: Arhiva

Adrian Nastase a explicat procurorilor circumstantele in care a avut loc tentativa sa de sinucidere. El a declarat ca a fost foarte revoltat, dupa ce a observat ca " se procedeaza si la punerea in aplicare a deciziei" privind condamnarea sa la inchisoare.

Marturia fostului prim-ministru si lider PSD a fost publicata de catre Evenimentul Zilei. Adrian Nastase a povestit detaliat cum au decurs evenimentele din 20 iunie 2012.

"...In data de 20.06.2012 ma aflam la domiciliul meu cand am aflat ca am fost condamnat definitiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si am incercat un sentiment de revolta.

Observand ca se procedeaza si la punerea in aplicare a deciziei, sentimentul meu de revolta s-a accentuat ... la un moment dat la domiciliul meu au sosit doi politisti, care s-au legitimat si mi-au inmanat un exemplar al mandatului de executare ... familia mi-a facut bagajele ... iar in timpul in care politistii au urcat la locuinta unde domiciliez am luat revolverul din incaperea de pastrare a armamentului pe care l-am introdus in buzunarul stang al pantalonilor cu care eram imbracat.

Fiind hotarat cu privire la suicid am spus familiei si politistilor ca doresc sa cobor in biblioteca sa-mi iau niste carti. Astfel am coborat insotit de catre unul dintre politisti, am luat niste carti din biblioteca, le-am pus pe masa, iar politistului i-am spus ca este o decizie care ma priveste.

Acela a fost momentul in care cu mana stanga am scos revolverul din buzunarul pantalonilor. Cand a vazut arma, politistul s-a repezit spre mine si mi-a prins mana cu care tineam arma. Au urmat momente in care ne-am luptat in incercarea de a-mi duce la bun sfarsit hotararea suicidala, iar politistul incercand sa-mi ia arma din mana.

Atunci am apucat sa armez revolverul prin tragerea cocosului spre spate. Fiind pregatit pentru tragere, in timp ce ma luptam cu politistul sa scap si sa nu-l ranesc, mi-am indreptat revolverul spre zona capului si am apasat pe tragaci. Mentionez ca mana era intinsa si tineam arma in sens invers spre mine.

Dupa ce am tras, am simtit o arsura puternica in zona gatului, iar in clipele imediat urmatoare am fost dezarmat de politist, care mi-a pus catusele, dar mi le-a dat jos la sosirea echipei medicale...", a scris Adrian Nastase in declaratia data procurorilor.

"Imi cer scuze ca vei fi implicat intr-un eveniment deosebit"

EVZ a publicat si declaratiile politistului care l-a impiedicat pe Adrian Nastase sa se impuste in cap. Comisarul-sef Nicolae Costea povesteste:

"...Dupa ce s-a asezat pe fotoliu, m-a invitat si pe mine sa iau loc pe fotoliul alaturat. In acel moment, a afirmat 'imi cer scuze ca vei fi implicat intr-un eveniment deosebit'. Auzind aceasta afirmatie, m-am alarmat si ma gandeam ce dorea sa spuna, ori ce dorea sa faca, deoarece nu observasem sa aiba nimic asupra sa, in afara de cartile pe care le luase din biblioteca.

In momentele imediat urmatoare, l-am observat cum duce mana spre stanga corpului, spre sezutul fotoliului pe care statea. Cand i-a revenit mana, am vazut in mana acestuia un revolver. Realizand ceea ce doreste sa faca, m-am repezit asupra mainii in care tinea arma pentru a-l dezarma.

In momentele imediat urmatoare, intre mine si Adrian Nastase a avut loc o confruntare fizica, in sensul ca eu incercam sa-i iau arma din mana, iar el incerca sa-si indrepte arma spre cap.

De aceea, ne-am ridicat in picioare si ne-am deplasat prin incapere, eu reusind sa introduc degetele de la mana dreapta (aratator si mijlociu) in spatiul dintre percutorul cocosului si butoiul revolverului pentru a impiedica declansarea focului.

Arat ca nu a avut loc o lupta, intreg efortul fizic, atat al meu cat si al lui Adrian Nastase, fiind canalizat spre intentia fiecaruia: eu de dezarmare, iar el de indreptare a armei spre propriul cap, intreg comportamentul acestuia relevand ca dorea sa se sinucida.

La un moment dat, in eforturile mele de a-l dezarma, s-a declansat un foc de arma, dupa care la scurt timp am reusit sa-i smulg arma din mana si sa o arunc in incapere, unde de altfel a si fost descoperita de echipa de cercetare. Dupa ce l-am dezarmat, deoarece se zbatea, l-am imobilizat la pamant si apoi i-am aplicat catusele, observand ca in partea superioara dreapta a camasii cu care era imbracat sunt pete pe care le-am apreciat a fi de sange, realizand astfel ca Adrian Nastase a reusit sa se impuste.

De aceea, am apelat echipa ambulantei care se afla in apropierea imobilului. La scurt timp, in incapere a intrat colegul meu insotit de unul dintre fiii lui Adrian Nastase, carora le-am relatat cele petrecute", a declarat Nicolae Costea.

Potrivit procurorilor, in casa lui Adrian Nastase au fost gasite 399 de cartuse pentru care acesta nu avea autorizatie.

Dosarul tentativei de sinucidere a lui Nastase: procurorii au dat NUP

In 24 august, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale in dosarul privind tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, apreciind ca gestul acestuia a fost voluntar, iar cei doi ofiteri de politie care au mers sa puna in executare mandatul de executare a pedepsei au actionat conform procedurilor.

In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

In seara aceleiasi zile, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, la locuinta sa din strada Zambaccian. El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 pana in 26 iunie, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Adrian Nastase impuscat, #Adrian Nastase declaratie procurori sinucidere, #Adrian Nastase sinucidere politisti, #declaratie politist Nastase sinucidere , #impuscat