Nastase ramane in spital. Comisia de la Floreasca a pasat problema legistilor (Video)

Luni, 25 Iunie 2012, ora 12:12
7313 citiri
Nastase ramane in spital. Comisia de la Floreasca a pasat problema legistilor (Video)

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, Bogdan Oprita, a declarat ca Institutul de Medicina Legala va fi cel care va decide daca Adrian Nastase poate fi transferat la penitenciarul Rahova.

Politia Romana solicitase medicilor de la Floreasca sa faca o evaluare asupra starii de sanatate a fostului premier.

Din comisie au facut parte medicii care s-au ocupat de Nastase dupa internare, inclusiv cei din echipa care l-a operat, respectiv Serban Bradisteanu si Ioan Lascar, dar si un legist.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat ca zilele in care Adrian Nastase se afla internat la Spitalul Floreasca nu se scad din mandat si ca, in momentul in care medicii vor stabili ca poate fi transportat, va fi mutat la penitenciar.

"In momentul in care comisia medicala ne va spune ca pacientul poate fi transportat, se materializeaza acea parte a mandatului care nu a fost executata pana in acest moment, urmand sa fie dus la spitalul-penitenciarului sau daca e perfect sanatos, la penitenciar. Zilele acestea nu se numara la mandat. Nu-si executa o parte din pedeapsa. Tribunalul ne-a comunicat ca nu. Executarea pedepsei incepe din momentul in care a facut vizita medicala la penitenciar, se face proces-verbal, primeste un numar matricol", a explicat Rus.

De ce a retras ministrul Ioan Rus paza de la salonul lui Adrian Nastase

De asemenea, avocatul fostului premier considera ca un eventual tranfer al lui Nastase la spitalul penitenciarului Rahova prezinta riscuri medicale.

"Trebuie asigurate absolut toate conditiile sa nu se intample vreun accident (...)nu fac niciun fel de presupuneri. Cand un om sufera de asemenea boli sau astfel de accident, transferul lui Nastase la Rahova comporta riscuri medicale", s-a aratat de parere Cazacu.

Totodata, Cazacu a spus ca a solicitat administratiei Spitalului Floreasca sa le dea un set de documente medicale privind starea de sanatate a fostului premier, pentru a le prezenta la instanta.

Fostul premier a incercat sa se sinucida, miercuri, dupa ce a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii". El a fost impiedicat in ultimul moment sa faca asta chiar de politistul care venise sa-l duca la inchisoare, care i-a dat peste mana, astfel ca glontul pe care ar fi trebuit sa si-l traga in cap i-a trecut prin gat.

In prezent, starea lui Adrian Nastase este stabila.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...
Comentarii