Ponta: Si Basescu a fost informat ca Nastase poate recurge la sinucidere

Autor: Ana Ilie
Vineri, 22 Iunie 2012, ora 00:10
6977 citiri
Ponta: Si Basescu a fost informat ca Nastase poate recurge la sinucidere

Victor Ponta a declarat ca miercuri s-a sfatuit cu Ioan Rus despre aducerea lui Adrian Nastase in arest, ministrul de Interne a discutat cu fostul premier si a suspectat intentia acestuia de sinucidere, iar premierul si-a dat acordul ca situatia sa fie adusa la cunostinta lui Traian Basescu.

"Mai mult decat atat, inainte sa vorbeasca cu Adrian Nastase m-a sunat domnul Rus si ne-am sfatuit. Va rog sa ma credeti ca nu e situatie obisnuita sau normala. Am vorbit amandoi ce sa facem, cum sa facem. Eu cred ca deciziile pe care le-a luat ministrul de Interne pana la urma au salvat viata unui om, nu discutam cum il cheama", a completat el, la RTV.

Adrian Nastase s-a impuscat in gat: A fost dus cu Ambulanta la spital

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare - decizie DEFINITIVA

Premierul a explicat ca ambulanta a ajuns la resedinta din Zambaccian "odata cu politistii". "Ioan Rus mi-a povestit ce a vorbit cu Adrian Nastase la telefon si mi-a zis 'cred ca e in stare sa faca o nebunie, o prostie, eu zic sa trimiti si ambulanta impreuna cu politia'. Deci va pot garanta acest lucru", a adaugat el.

Ponta a explicat ca el personal nu a discutat miercuri seara cu Adrian Nastase. "Nu. Pot sa va confirm ca a vorbit cu Ioan Rus dupa ce Ioan Rus m-a intrebat pe mine acest lucru, eu nu am vorbit", a precizat premierul.

"Din acest motiv, acel politist nu l-a lasat singur pe Adrian Nastase. Pot sa va confirm faptul ca si eu ca prim-ministru, si presedintele tarii am fost tinuti la curent tot timpul de ceea ce se intampla de catre ministrul de Interne. Da, era normal sa fim amandoi informati. Nu pot sa va confirm ca a fost (informat - n.r.) in acelasi timp (despre suspciunea de tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase - n.r.) de catre ministrul de Interne, cu acordul meu, bineinteles. I-am spus 'spuneti-i si presedintelui ce se intampla', dincolo de lucrurile care ne despart. Totusi, nu era un eveniment obisnuit si eu le cerr ministrilor mei, atunci cand sunt lucruri intr-adevar important, sigur, normal ca trebuie sa-l informeze si pe presedinte. Excludeti ca e vorba de Traian Basescu si Victor Ponta, e vorba de cei doi oameni care conduc executivul", a sustinut el.

"Domnul Rus m-a intrebat si i-am cerut, i-am aprobat sa-l informeze si pe presedinte despre ceea ce se intampla. Stiu ca l-a informat azi-noapte. Nu pot sa va dau maii multe detalii", a mai afirmat primul-ministru, spunand ca nu stie exact daca Traian Basescu a fost informat chiar de la inceput, cand au existat suspiciuni privind intentia lui Nastase de sinucidere sau mai tarziu, dupa desfasurarea evenimentelor.

"Am fost informat de la inceput si la un anumit moment, aseara, azi-noapte, nu pot sa va dau mai multe detalii, a fost informat si presedintele Romaniei pentru ca asa cred ca era normal si asa trebuie sa procedam in tara normala in care mi-as dori sa traim", a completat el.

"Faptul ca medicii erau acolo a fost un moment de gandire inteleapta sau pana la urma s-a speriat Ioan Rus dupa ce a vorbit cu Adrian Nastase si salvarea se afla acolo din acel motiv", a relatat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta vizita Adrian Nastase, #Ponta Nastase , #impuscat