Stolojan: Nastase a incercat sa-si ia viata, nu cred ca a fost un simulacru

Luni, 25 Iunie 2012, ora 08:39
1563 citiri
Stolojan: Nastase a incercat sa-si ia viata, nu cred ca a fost un simulacru

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan considera ca tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase a fost reala, nu un simulacru.

"Categoric m-a surprins (gestul lui Nastase - n.red.). Am fost colegi, apoi adversari politici, nu dusmani. Pot sa inteleg prin ce a trecut, sper sa-si revina si sa inteleaga ca, indiferent cum se considera - vinovat sau nevinovat, trebuie sa urmeze pasii pe care ii indica legislatia din Romania (...) Nu cred ca a fost un simulacru, cred ca, pe bune, a incercat sa-si ia viata", a apreciat Stolojan, duminica seara la Realitatea Tv.

De ce a retras ministrul Ioan Rus paza de la salonul lui Adrian Nastase

Stolojan a mai spus ca, in opinia sa, Nastase a premeditat acest gest, nu a fost o chestiune impulsiva.

"Am privit cu intelegere (la gestul lui Nastase - n.red.). Pentru ca fiecare om are momente dificile prin care trece in viata si de multe ori apreciezi mai bine sau mai rau dificultatea momentului prin care treci si poti adopta o hotarare sau alta. Nastase a premeditat acest gest, nu a fost o chestiune impulsiva, inteleg ca a scris un testament catre copii (...)", a precizat Stolojan.

Europarlamentarul PDL a mai afirmat ca asteapta ca Adrian Nastase sa accepte sentinta si sa declare ca doreste sa inceapa efectiv procedura legala.

Judecator CSM, despre cazul Nastase: Coruptia e inacceptabila si va fi sanctionata aspru

"Astept ca, daca situatia lui medicala nu e grava - ca sa necesite supravegherea in alt spital decat cel de la Rahova, care inteleg ca a fost pus la punct - astept ca el sa declare ca doreste sa inceapa efectiv procedura legala. Sa accepte sentinta. Iar daca se considera nevinovat, sa lupte in continuare pe caile legale", a adaugat democrat-liberalul.

Politia Capitalei: Nastase nu e detinut, procedura de executare nu a fost incheiata

Theodor Stolojan a admis ca, daca ar fi candidat in locul lui Traian Basescu impotriva lui Adrian Nastase, la alegerile prezidentiale din 2004, Nastase "l-ar fi infrant".

I.O.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...