Tentativa de suicid a lui Nastase a fost o farsa - De la cititori

Luni, 25 Iunie 2012, ora 07:54
4466 citiri
Tentativa de suicid a lui Nastase a fost o farsa - De la cititori

Nu ma pricep la arme si nu sunt medic. Las locul specialistilor sa se exprime. N-am fost nici martor acolo, in casa din Zambaccian, sa stiu ce s-a intamplat, dar am televizor si, pornind de la cele vazute si auzite, miercuri noaptea, voi spune de ce nu cred ca Nastase ar fi avut macar o tentativa de sinucidere care sa-i fi esuat.

In fata casei lui Nastase, printre zecile de reporteri si gura-casca, veniti sa asiste in direct la arestarea fostului premier, apare o ambulanta. Nimeni nu a auzit nimic suspect care sa explice prezenta masinii si a personalului sanitar, doar la (un singur canal tv) Antena 3 s-a "auzit" o impuscatura, chiar cand exista deruta provocata de aparitia salvarii, si acolo s-a spus intai ca Nastase s-ar fi impuscat ca sa nu ajunga dupa gratii.

Intr-adevar, un moment de deruta si, la scurt timp dupa ce ideea ca Nastase s-ar fi impuscat ca sa nu ajunga la puscarie a intrat in toate casele si mintile romanilor, acesta, fara perfuzie si masca de oxigen pe fata, cum se obisnuieste in asemenea situatii, este scos din curtea casei pe targa si bagat in salvare.

In jurul gatului, fostul premier avea un fular gros, de iarna, aranjat si innodat impecabil, macar ca afara aerul era asa de fierbinte ca simteai cum se inmoaie asfaltul sub talpi. Mai tarziu s-a explicat ca rolul fularului era sa mascheze tampoanele imbibate de sangele care curgea in valuri din rana cu care se alesese Nastase in urma tentativei nereusite de suicid.

Salvarea porneste inspre spital cu zecile de reporteri dupa ea. Acelasi canal tv anunta ca Nastase va fi imediat operat ca sa i se scoata glontul din gat, inainte ca pacientul sa fi ajuns pe mainile medicilor care sa-i faca o evaluare si sa decida ei, ca specialisti, ce e de facut mai departe.

In fata spitalului, alte zeci de reporteri, sau aceiasi din Zambaccian, cu camerele pregatite, se napustesc, unul peste altul, asupra salvarii sa prinda momentul in care Nastase, singur, neacompaniat de sotie, cum ar fi fost firesc in acele momente dramatice pentru intreaga familie, este dat jos din masina.

Camerele de filmat prind clar faza in care A. Nastase isi roteste ochii de jur imprejur sa vada daca are suficienta asistenta, lucru deosebit de important pentru el atunci.

Odata coborat din ambulanta, pacientul este bagat imediat in spital de personalul de serviciu care deja il astepta, iar reporterii raman inca ore bune si lungi in fata unitatii sanitare ca sa primeasca vesti despre starea pacientului, asa cum si telespectatorii nu se-ndura sa plece la culcare din fata televizoarelor.

Nastase nu a fost operat atunci, noaptea, pentru ca medicii, cu siguranta, nu aveau ce sa opereze. Daca prezenta fularului ar fi ascuns, asa cum s-a explicat mai apoi, valuri de sange care tasneau precum arteziana din rana produsa la gat, operatia ar fi fost necesara de urgenta.

Gatul este o zona puternic vascularizata si, chiar in cazul unei mici zgarieturi, cum s-a speculat la un moment dat ca ar fi avut Nastase, tot se impunea interventia imediata a medicului de specialitate.

Or, in cazul lui Nastase, se spune ca ar fi fost o intererventie chirurgicala, tarziu, dupa ce deja trecusera mai bine de 12 ore de la incercarea ratata a acestuia de a-si lua viata.

Nastase traieste o drama personala la care, fara voia noastra, a tinut sa ne faca martori si partasi si, daca se poate chiar simpatizanti, recurgand la o farsa, numai ca regia si scenariul lasa mult de dorit prin faptul ca au fost ignorate mai ales detaliile si apoi pentru ca se adreseaza doar acelui segment de populatie, dispus sa creada orice, care recent, tot din cauza naivitatii, a votat USL.

Noi, ceilalti romani care refuzam sa inghitim pe nemestecate dramoletele PSD-iste, trebuie sa ne bucuram acum de victoria Justitiei. Macar atat, deocamdata!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Nastase condamnat impuscat, #Nastase tentativa sinucidere, #Nastase sinucidere farsa , #impuscat