Testamentul lui Nastase Opinii

Autor: Cristian Mihai Chis
Marti, 26 Iunie 2012, ora 12:30
8253 citiri
Testamentul lui Nastase Opinii

Pe drumul subtire care il ducea implacabil spre inchisoare, la bulau adica, punandu-si intrebari menite sa combine fenomenologia spiritului cu materialismul dialectic, Adrian Nastase a avut ragaz, inspiratie si dorinta ca, in momentul in care va pune degetul pe tragaci, o intreaga tara sa alerge sa caute scrisoarea de adio.

Nu avea de gand probabil sa incheie socotelile, ca altfel reusea - cel putin asta inteleg eu din faptul ca i-a spus lui Ioan Rus ca nu va ajunge in arest.

Dar daca da, ce sa contina testamentul sau politic, anuntat cu emfaza - "Fratilor! Fratilooor!" - de familia sa dornica de atentie publica exact intr-un moment cand bardul se zbatea intre vointa si neputinta, un comportament firesc, de altfel, pentru orice 1. personalitate devianta - 2. boala care survine in anonimat?

Pai sa contina indemnuri mobilizatoare catre tara, investite - nu-i asa? - cu valoare de adevar, deoarece veneau din penita unui potential muribund. Adica ultimele sale dorinte, adevarul universal si nud care cuprinde constiinta in momentul infatisarii la poarta celuilalt taram - ce idiotenie!

Caci daca Raiul e in alta parte, e musai ca Iadul sa se afle aici, pe Pamant, prin urmare basti dincolo, unde ajung sinucigasii de treaba, ca domnul Nastase. Deci testament! O ultima gogoasa pe care corpul electoral sa o inghita cu placere, fara sa bage de seama, sau sa bage, despre cum un fiu iubit, ucis de democratie, actioneaza de dincolo de pijamalele cu elefantei roz.

In primul rand, ultima vrere contine, desigur, un "Pazea, Romanie!". Tara trebuie ferita de nemernicul din Mihaileanu, care a ucis cu nonsalanta ultima reduta a cinstei, a sacrificiului personal, a adevarului mai presus de gainile de la Cornu.

La diferenta specifica, cateva indicatii: Traian Basescu mobileaza totul in aceasta tara, fara mila: de la mintea judecatorilor si procurorilor la gradinitele din Bolintin, cutiile postale de la azilele de batrani si cuibul varanului plecat din Senat din dragoste de pensionari.

Pe urma, avertismente pentru ultimele farame de oameni cu caracter: Victor Ponta si Crin Antonescu: nu puneti subiectiva, ca asta lucreaza numai cu predicative, si va face de nu va vedeti! Nu dormiti - iarta-ma, Crine! -, caci asta va incaleca si va sufoca! Bagati mare si suspendati-l, ca sacrificiul meu pe altarul cinstei sa nu fi fost in zadar! Ascultati-l pe Felix, care e un monument de probitate, nu degeaba si-a turnat verisoarele!

Iar la final, cateva cuvinte catre familie: va vor prigoni, va vor lua termopanele, va vor duce tablourile la expertiza, va vor fura butelia, dar sa nu cedati! Ouale mele va vor calauzi pana la capatul zilelor! Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....