Ziare.com

Administratia Penitenciarelor explica de ce are dreptul Nastase sa scrie pe blog

Luni, 20 August 2012, ora 23:00

   

Administratia Penitenciarelor explica de ce are dreptul Nastase sa scrie pe blog
Administratia Penitenciarelor transmite, ca urmare a aparitiei pe Internet a unor mesaje ale lui Adrian Nastase, ca persoanele private de libertate, in conditiile legii, pot transmite date, informatii, inscrisuri catre apartinatori, aceste actiuni facand parte din dreptul la corespondenta.

"Ca urmare a materialelor aparute in ultimele zile in mass-media, referitoare la modalitatea de publicare a unor mesaje ale persoanei private de libertate A. N. pe o pagina web, Administratia Nationala a Penitenciarelor face urmatoarele precizari:

Persoanele private de libertate, in conditiile legii, pot transmite date, informatii si inscrisuri catre apartinatori sau alte persoane aflate in afara locurilor de detinere ca urmare a asigurarii drepturilor legale la petitionare, corespondenta, informare si efectuare de convorbiri telefonice.

Dreptul la corespondenta al persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Corespondenta are caracter confidential si nu poate fi deschisa sau retinuta decat in limitele si in conditiile prevazute de lege. (...)

Pentru asigurarea exercitarii dreptului de petitionare si a dreptului la corespondenta, directorul penitenciarului are obligatia de a lua masurile corespunzatoare pentru instalarea de cutii postale in interiorul penitenciarului", se arata intr-un comunicat al ANP.

Petitiile si corespondenta sunt colectate de catre personalul furnizorului de servicii postale, caruia i se asigura accesul in interiorul penitenciarului. In contextul cadrului legal executional penal, administratia locului de detinere nu exercita niciun control asupra corespondentei expediata de catre persoanele private de libertate pe adresa destinatarilor, mai precizeaza sursa citata.

Cat are voie Nastase sa vorbeasca la telefon

Persoanele aflate pentru executarea pedepselor privative de libertate au dreptul sa efectueze convorbiri telefonice de la telefoanele instalate in penitenciar. Convorbirile telefonice au caracter confidential.

De asemenea, orice persoana privata de libertate are dreptul de a efectua saptamanal, pe cheltuiala sa, cel putin o convorbire telefonica de la telefoanele instalate in incinta locului de detinere cu persoanele din exteriorul locului de detinere, atat din tara, cat si din strainatate. Sunt interzise detinerea si folosirea telefoanelor mobile, precum si a altor dispozitive de comunicare la distanta, de catre persoanele private de libertate.

Persoanele aflate pentru executarea pedepselor privative de libertate au dreptul sa primeasca vizite in spatii special amenajate, sub supravegherea vizuala a personalului locului de detinere, directa sau prin intermediul unor sisteme electronice.

Persoanele private de libertate pot fi vizitate de sot sau sotie, ori de rudele pana la gradul al IV-lea inclusiv. Cu consimtamantul persoanei private de libertate, aceasta poate fi vizitata si de alte persoane cu aprobarea scrisa a directorului locului de detinere.

Persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate au dreptul de a primi oricand vizitele cu aparatorul, in conditii de confidentialitate, in spatii special amenajate prevazute cu dispozitive de separare, care sa limiteze contactul fizic, dar care sa permita transmiterea de inscrisuri.

"In acelasi timp, mentionam ca, potrivit unui mesaj postat pe pagina web la care se face referire in aparitiile mass-media, se precizeaza ca materialele sunt publicate prin intermediul membrilor familiei. ("M-am hotarat, de asemenea, sa va trimit, periodic, unele ganduri sau comentarii, prin Andrei, Mihnea si Manuela." - http://nastase.wordpress.com/)", mai informeaza Administratia Penitenciarelor.

Partidul Noua Republica este nemultumit ca Adrian Nastase scrie pe blog si editoriale in ziare si atrage atentia autoritatilor ca "infractorul Nastase" nu trebuie sa se simta in penitenciar ca intr-un "cantonament", iar detentia trebuie sa aiba ca scop formarea unei atitudini corecte a condamnatului fata de munca si fata de ordinea de drept.

Sursa: rNews

Articol citit de 4068 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vrajeala...

Penalul asta are acces sigur la calculator , a spus singur ca parca ii la pensiune , bagati-l cu infractorii in celula .

 

Cine-i Nastase ?

Un infractor de drept comun,care cu aroganta-i cunoscuta ne da sfaturi de puscarias.

 

interzis

a se transmite informarea de activitati,date si planuri considerate secrete despre unitatea din care face parte.
PS a ajuns gunoiu acasa si se plinge ca miroase,lui ii placaeu mai mult banii ca nu au miros.

 

probabil ca nici in puscariile din norvegia

deținuții nu pot publica pe web, chiar si prin intermediul familiei. incerc sa mi-l imaginez pe brevik transmițand mesaje admiratorilor lui. una este sa scrii nevestei si copiilor, alta sa fie si publicate. tot asa isi transmit toti interlopii mesajele si amenintarile catre membrii ccr?

 

Hei Administratia penitenciare

Eu ce as vrea sa stiu e daca orice hot de gainii are dreptul sa scrie pe blog???cred ca nu. Ei Uite justitia cu doua viteze din Romania.uni la parnaie alti in cantonament.o fi fost el prim ministru dar acum e doar un simplu infractor condamnat pe care il strigam nu dupa nume ci dupa numar de infractor deci fara privilegii va rog déjà à facut un show cu sinuciderea ratata .cand iasa ce o sa-i faceti?? Il puneti presedinte???

 

Aceeasi politie ca in vremea mineriadelor...

... de sub presedintia lui Constantinescu. Atat de bine-i cunosc politistii pe infractori, ca au trecut de partea lor.

 

Ce spune Administratia Penitenciarelor este corect

In neregula este faptul ca presa preia toate elucubratiile unui puscarias.

 

Comunicarea prin bloguri cu ce se asimileaza ? N-o fi

d i s p o z i t i v d e c o m u n i c a r e l a d i s t a n t a ??? .. "Sunt interzise detinerea si folosirea telefoanelor mobile, precum si a altor dispozitive de comunicare la distanta, de catre persoanele private de libertate." ...QED... intotdeauna o sa fie unii mai presus de legile si regulamentele pe care chiar ei le-au aprobat ..

auzi PNR ?

" ...sa aiba ca scop formarea unei atitudini corecte a condamnatului fata de munca si fata de ordinea de drept. " - un citat din programul fascistoid al partidului ce-l are in frunte vremelnic pe pana.rama aia de neamtu.

 

una din multele balade ale lui bombonel

bombonel,bandit vestit
pe bloguri s-a spovedit.
cu ouale fezandate
si cu parul dat pe spate
astfel s-a destainuit :
cu sau fara alifie
viata aici e minunata
daca vreti,ca voi sa fie
mi-o petrec aici pe toata

ps
toti detinutii din romania,condamnati pentru furt din avutul public,au dreptul sa utilizeze computere conectate la internet ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor