Adrian Nastase a sesizat Inspectia Judiciara: Drepturile mele sunt incalcate grav

Marti, 18 Martie 2014, ora 19:51
5228 citiri
Adrian Nastase a sesizat Inspectia Judiciara: Drepturile mele sunt incalcate grav

Fostul premier Adrian Nastase a trimis o sesizare Inspectiei Judiciare (IJ), in care reclama ca judecatorii din completul condus de vicepresedintele instantei supreme, Ionut Matei, nu au redactat motivarea in dosarul Zambaccian in intervalul de 30 de zile prevazut de lege.

Potrivit unui text publicat pe blogul lui Nastase, acesta a tras concluzia ca "judecatorii completului au incalcat legea". "Este un rationament simplu. Asa mi se pare. Oricum, am fost, in mod inutil, dus de doua ori la Tribunalul Bucuresti, unde nu s-a putut judeca cererea de contopire a pedepselor", mai scrie fostul premier.

Conform articolului 406 din noul Cod de procedura penala, "hotararea se redacteaza in cel mult 30 de zile de la pronuntare", mai precizeaza Adrian Nastase, pe blogul sau.

Dosarul lui Adrian Nastase, o noua amanare (Video)

In sesizarea transmisa Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nastase arata ca membrii completului care l-au condamnat in dosarul Zambaccian, respectiv judecatorii Ionut Matei, Ioana Bogdan, Angela Dragne, Luminita Livia Zglimbea si Cristina Rotaru, au comis abateri disciplinare.

El precizeaza ca dupa ce a fost condamnat, in 6 ianuarie, a formulat, in 21 ianuarie, o cerere de contopire a pedepselor din dosarele Zambaccian si "Trofeul calitatii", care a fost inca judecata la Tribunalul Bucuresti pentru ca ICCJ nu a terminat de redactat motivarea din primul dosar.

"Drepturile mele sunt vatamate grav"

"Drepturile mele sunt vatamate grav avand in vedere ca stabilirea cu exactitate a pedepsei ce urmeaza a fi executata poate influenta regimul de detentie care, in conditiile legale, poate fi schimbat din semideschis in deschis", mai arata Nastase, in actul de sesizare a Inspectiei Judiciare.

Oficiali din cadrul Inspectiei Judiciare au declarat ca sesizarea fostului prim-ministru a fost inregistrata si data deja in lucru unui inspector.

Adrian Nastase, din nou in instanta - Se reia recursul in dosarul Zambaccian

Aceasta este cea de-a doua sesizare pe care o transmite Adrian Nastase Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul premier a mai trimis o petitie CSM in legatura cu declaratii facute de presedintele Traian Basescu intr-o emisiune televizata, in dimineata zilei in care instanta suprema a dat decizia in dosarul "Zambaccian". Concluzia raportului in acest caz a fost ca declaratiile presedintelui nu au afectat independenta justitiei.

Instanta suprema i-a condamnat in 6 ianuarie, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Fostul premier a fost incarcerat in aceeasi zi.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: MEDIAFAX