Adrian Nastase ajunge iar la inchisoare. Cine sunt judecatorii care l-au condamnat

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 19:08
6286 citiri
Adrian Nastase ajunge iar la inchisoare. Cine sunt judecatorii care l-au condamnat

Unii dintre cei cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care l-au condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la patru ani de inchisoare, luni, il mai condamnasera si in dosarul "Trofeul Calitatii".

Astfel, avocatii lui Adrian Nastase au incercat revocarea a doi dintre cei cinci judecatori - Ionut Matei si Ioana Bogdan, transmite Digi 24.

Adrian Nastase s-a predat. Se indreapta catre Penitenciarul Rahova

Ionut Matei este cel care a condus completul de trei judecatori ce l-au condamnat pe Adrian Nastase, pe fond, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", votand pentru condamnare. De asemenea, a condus completul de judecatori si in cazul dosarului "Zambaccian".

El este si unul dintre vicepresedintii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ioana Bogdan a facut si ea parte din completul de judecatori care l-au condamnat pe Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", votand pentru condamnare.

Cristina Rotaru a facut si ea parte din completul de judecatori care l-au condamnat pe Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", votand pentru achitare.

Luminita Zglimbea a facut parte si din completul de judecatori care l-au achitat pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara", votand pentru achitare.

Angela Dragne a facut parte si din completul de judecatori care l-au achitat pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara", votand pentru achitare.

Adrian Nastase se intoarce la inchisoare - condamnat definitiv in dosarul Zambaccian

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, luni, in dosarul "Zambaccian". De asemenea, sotia sa, Dana Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte l-a condamnat in unanimitate pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare pentru luare de mita in forma continuata si la trei ani de inchisoare pentru santaj. Instanta a decis pentru contopirea celor doua pedepse, iar Adrian Nastase o va executa pe cea mai grea.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...