Adrian Nastase, audiat la Curtea de Apel Bucuresti - a declarat ca se simte bine

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 09:07
4869 citiri
Adrian Nastase, audiat la Curtea de Apel Bucuresti - a declarat ca se simte bine
Foto: Digi24

Fostul premier Adrian Nastase a fost adus, miercuri dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca cererea de intrerupere a pedepsei.

Nastase a coborat din masina pe propriile picioare si le-a declarat jurnalistilor ca se simte bine. La Curtea de Apel se afla si sotia si fiii acestuia.

Fostul premier a fost adus la Curtea de Apel pentru ca avocatii sai au depus un recurs dupa ce s-a dispus punerea in executare a mandatului de arestare, el aflandu-se in spitalul Floreasca.

Adrian Nastase, mutat de la Rahova la Jilava - sufera de inima

Asadar, magistratii trebuie sa decida daca s-a procedat corect sau nu in transferul lui Nastase de la Spitalul Floreasca la Penitenciarul Rahova.

Decizia judecatorilor depinde foarte mult de concluzia la care vor ajunge judecatorii dupa analiza expertizei medico-legale din dosar. In cazul in care se decide ca starea sa de sanatate nu-i permite sa suporte conditiile unui spital penitenciar, lui Adrian Nastase i-ar putea fi intrerupta pedeapsa.

Decizia Curtii de Apel este definitiva.

Nastase, transferat de la Rahova la Jilava

Pe 17 iulie, Adrian Nastase a fost transferat de la Penitenciarul Spital Rahova la Penitenciarul Spital Jilava.

Conform Digi24, medicii au argumentat ca fostul premier sufera de probleme cardiace cronice, iar la Jilava va putea urma un tratament mai adecvat.

La Rahova exista sectii specializate doar pe chirurgie si terapie Intensiva, in timp ce la spitalul de la Jilava este si una pentru probleme cardiace.

"Transferul s-a realizat in urma afectiunilor medicale cronice de care sufera, tinandu-se cont inclusiv de recomandarile medicilor specialisti", a precizat Daniela Popescu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Spital Bucuresti Jilava, potrivit Mediafax.

Adrian Nastase este cazat in Sectia Boli Interne, cu o alta persoana privata de libertate, intr-o camera prevazuta cu sase paturi si grup sanitar propriu, se arata intr-un comunicat de presa de luni al Penitenciarului Spital Bucuresti Jilava.

In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". El a fost acuzat de strangerea ilegala de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

In seara aceleiasi zile, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, la locuinta sa din strada Zambaccian. El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 pana in 26 iunie, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova. In 21 iunie, Nastase a fost operat de o echipa din care au facut parte si medicii Ioan Lascar si Serban Bradisteanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Adrian Nastase Curtea Apel Bucuresti, #Adrian Nastase inchisoare , #inchisoare