Ziare.com

Adrian Nastase, greu de exclus din avocatura: E nevoie de comisie

de Alex Varzaru
Marti, 27 August 2013, ora 17:06

   

Adrian Nastase, greu de exclus din avocatura: E nevoie de comisie
La iesirea din sedinta Consiliului Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu, decanul Baroului Bucuresti, a declarat ca s-a luat decizia constituirii unei comisii formate din membri ai Consiliului care va reexamina decizia anterioara de a mentine titulatura de avocat a lui Adrian Nastase.

"Comisia e deja constituita si va veni cu un rezultat al cercetarii sale in termen de doua saptamani. Propunerile acestei comisii vor sta la baza luarii unei decizii finale de catre Consiliul Baroului Bucuresti", a spus Ilie Iordachescu.

Adrian Nastase afla marti daca i se va retrage titlul de avocat

Iordachescu a declarat ca in cadrul comisiei nu se va analiza motivatia completului de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru decizia de a-l condamna pe Adrian Nastase la inchisoare pentru coruptie, ci va fi analizata doar motivatia anterioara a Consiliului prin care s-a luat decizia de a-i permite lui Adrian Nastase sa ramana pe panoul de avocati al Baroului Bucuresti.

Consiliul Baroului Bucuresti s-a intrunit marti pentru a decide daca il va exclude pe Adrian Nastase din profesia de avocat, pentru ca a fost condamnat definitiv pentru coruptie.

Adrian Nastase afla daca e dat afara din avocatura

Alaturi de el, asteptau decizia Baroului Catalin Voicu, fost senator, si Florin Costiniu, fostul sef al Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, condamnati si ei definitiv pentru coruptie.

Conform statutului profesiei de avocat, condamnatii penali nu mai pot profesa: "In cazul in care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat, potrivit legii", se arata in articolul 58 din statutul avocatilor.

Anul trecut, Adrian Nastase a decis sa se autosuspende din calitatea de avocat in cadrul Baroului Bucuresti. Astfel, cand s-a pus problema excluderii sale din Barou, s-a decis ca acest lucru nu este posibil din moment ce fostul premier avea calitatea de "autosuspendat".

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii"

Fostul senator Catalin Voicu a fost condamnat definitiv de instanta suprema la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost judecat pentru coruptie.

In acelasi dosar a fost condamnat si Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a ICCJ, el primind o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3047 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

e grav ,

- daca nu sunteti in stare sa excludeti un detzinut eliberat conditzionat !

 

Capusele sint greu de scos! Chiar si de pe ciini,,,,

.

 

Omul care a vandut

Industria la fier vechi! Locul lui este in IAD nicidecum exclus din avocatura!

 

@ Giurgiu / ptr. ritanu*pushcariash unicu* pe mapamod

Nu-i adevarat ..cu un furtun..normal de stins incendii
bine directzionat pe cocina lui shi cu apä clocotitä..
tot rapänu ,tot jegh.ul Uman se va"exclude "una/douä.!?

Giurgiu

Capul tradatorilor de tara prin vanzarea la fier vechi a unei industrii competitive de multe zeci de mii de miliarde de euro este iliescu.Munca de 50 ani a unui popor a fost stersa de acest tradator cu p roman si continuata de nastase.
Asta o consider cea mai abjecta tradare de tara si de popor.Dar suntem lasi si nu am cerut la momentul oportun legiferarea punctului 8 Timisoara.
Acesti tradatori au aruncat tara in urma cu 100 ani si sunt surazatori pe TV.Noi traim prost si datorita lor,ei ne dau cu tifla si ne invata cum sa traim ;bine; in capitalism dupa ce tot ei ne-au invatat cum sa traim ;demni; in comunism.

Va fi exclus

Sper ca si berbecali dupa ce va iesii nu va avea dreptul la PE,ori PR.

asta-i asa ,

- la trecerea timpului , ca n-o sa traiasca bombo din avocatura , da' nu-i convine sa fie exclus din toate .

Greu de exclus din barou.

Normal daca conducerea baroului e plin de avocati care au "codite".

 

De ce greu de exclus? Exista o lege, sa se respecte legea! N-am

... inteles, Nastase are cumva stea in frunte. A facut puscarie si legea spune ca astia nu mai au voie sa profeseze. Ce e asa greu? Nu-i mai protejati domnilor, pe infractori. Aplicati-le legea!

 

Eeee, stai așa că e complicat

Citatul din statut spune așa:
"In cazul in care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat, potrivit legii"
Sint două chichițe aici:
1. acel "și" care duce la interpretarea următoare: ca să il excluzi trebuie ca omul să fi fost condamnat penal și, in același timp, fapta să fie considerată că il face nedemn de a profesa;
2. acel "potrivit legii" atașat calificării de nedemn - presupune că există o lege care prevede o listă de fapte care sint incompatibile cu profesia de avocat.
Bănuiala mea e că băieții vor discuta v'un cincinal de acu' incolo fără să ajungă la o concluzie clară...

Ciudat

cum un lucru atat de limpede e rasucit de avocatii apararii infractorului

 

unul din indivizi care au distruns romania

pacat ca aceiasi indivizi sun azi la guvernare ,destepta-te romane

 

Slugile lui Nastase.

Nastase mai presus de lege?

 

Romaneste sadea!

Care-i cea mai buna metoda de a ingropa o magarie, inclusiv una penala, facuta de un sus-pus? Facem o CO-MI-SI-E! Pam-pam!

 

PSD-ule,

chemati-l pe liviu pop.pupincuristul asta spalaculimba tot!!

 

@ ploiesti / Pop.indäü* maramü...

nu il poate "albii"..Tzeava lu* ästa ritanu-mangalitza
e din nashtere ..neagrä,smoalä ca boka/fatza/sufletu* lu* Ilicy-criminalul fost shef de cocinä ,fosta/actuala
mumie ne-inbälsämatä. Ashteaptä solutzia minune de la RO-mani ..o infuziune intrisecä in sinergia dedublatä
in sll.ö.bözz + (Sida care o posedä) cu care sä se ducä
la Moscova sä raporteze.Sint primul KKo-lit din RO..!?

da?

sa fiti blestemati!! cei ce iau hotarari aiurea. ok?? sunt un om din popor. sa fiti blestemati cu tov Nastase la un loc!!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor