Adrian Nastase iese din inchisoare. A fost eliberat conditionat - decizie definitiva

Joi, 21 August 2014, ora 17:09
15406 citiri
Adrian Nastase iese din inchisoare. A fost eliberat conditionat - decizie definitiva
Foto: Digi 24

Adrian Nastase va fi eliberat conditionat, au decis, joi, magistratii de la Tribunalul Ilfov, decizia fiind definitiva.

Judecatorii au respins astfel contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a fostului premier.

"Nu am castigat, s-a aplicat in mod corect legea. Era un drept al domnului Nastase, judecatorii au recunoscut acest drept. Este o solutie corecta si ma bucur ca Adrian Nastase va fi diseara in mijlocul familiei", a declarat imediat dupa aflarea deciziei Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase.

"Acesta este un semnal pentru Traian Basescu, ca trebuie sa-si bage mintile in cap", a declarat la Antena 3 Lucian Bolcas, celalalt aparator al lui Adrian Nastase.

Nastase, la Tribunalul Ilfov: Sper sa putem vorbi diseara

Serviciul de executari penale al instantei urmeaza sa comunice aceasta decizie Penitenciarului Jilava, precum si altor institutii ale statului.

Dupa procesarea documentului de la instanta, Penitenciarul Jilava urmeaza sa incheie formalitatile in cazul lui Adrian Nastase si, in aceasta seara, fostul premier va iesi din inchisoare.

Adrian Nastase a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. Joi, la tribunal, fostul premier a venit imbracat cu un costum si, dupa ce a fost coborat din duba, a zambit, s-a oprit pentru cateva secunde in fata jurnalistilor si le-a spus: "Sper sa putem vorbi diseara".

Adrian Nastase ar putea fi eliberat joi

DNA a cerut expertiza psihologica - postarile de pe blog, probe

In sala de judecata, procurorii anticoruptie au cerut sa fie facuta o noua expertiza psihologica in cazul lui Adrian Nastase si au depus la dosar copii ale unor articole de pe blogul fostului premier, solicitand sa fie respinsa propunerea de eliberare conditionata.

Totodata, procurorul DNA a mai aratat in fata instantei ca sporul de sase luni nu a fost avut in vedere de comisia de la penitenciar si nici in cadrul evaluarii psihologice.

De ce nu trebuie Adrian Nastase sa iasa din inchisoare - argumentele DNA

Magistratul a mai aratat ca Adrian Nastase a participat la diverse activitati in penitenciar, dar ca lector formator si ca nu se poate concluziona in ce masura aceste participari au avut efecte concrete asupra indreptarii fostului premier.

Pe 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind ulterior eliberat conditionat.

Judecatoria Sectorului 4 a decis, in 23 iulie, ca Adrian Nastase, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii", poate fi eliberat conditionat, in urma executarii unei treimi din pedeapsa. Procurorii DNA au contestat, insa, decizia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...
#Adrian Nastase inchisoare, #Adrian Nastase eliberare conditionata, #Adrian Nastase eliberat Jilava , #inchisoare